Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Cartography”

© CPU – Sven Michiels

Eddie Vedder, de frontman van Pearl Jam, kan ook solo wel zijn steentje bijdragen aan de goeie kant van de muziekgeschiedenis. Zo is zijn soundtrack voor Into The Wild uit 2007 een legendarische plaat geworden waarin de man zijn ziel blootlegde. Het is niet de enige soundtrack die de man voor zich nam, want ook voor de documentaire Return To Mount Kennedy uit 2019 verzorgde hij de muziek. Dat er uit die film nog niets van muziek verscheen, kan te wijten zijn aan de release van de Pearl Jam plaat eerder dit jaar, maar nu brengt Vedder met “Cartography” toch een nummer van die soundtrack uit.

Het is een akoestisch en instrumentaal nummer geworden waarin we dus niet de herkenbare stem van Vedder te horen krijgen. Dat lijkt niet echt te storen, want de sterkte zit hier in de simpliciteit. De release van deze single kwam er via de Sub Pop Singles Club, maar alle opbrengsten van het nummer gaan naar Fair Fight, een organisatie die eerlijke verkiezingen in de VS wil verzekeren. De single komt er dus met een boodschap; zorg ervoor dat je gaat stemmen. En met zo’n eerlijk nummer kunnen de inwoners van de VS niet anders dan die boodschap ter harte nemen. Op de B-kant van de single is trouwens een remix te horen van Nick Zinner van Yeah Yeah Yeahs.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pearl Jam @ Rock Werchter 2022: Veiligheid eerst

Pearl Jam en Rock Werchter dat is een relatie die al tientallen jaren spant en waar nog steeds geen sleet op zit….
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.