Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder – “Cartography”

© CPU – Sven Michiels

Eddie Vedder, de frontman van Pearl Jam, kan ook solo wel zijn steentje bijdragen aan de goeie kant van de muziekgeschiedenis. Zo is zijn soundtrack voor Into The Wild uit 2007 een legendarische plaat geworden waarin de man zijn ziel blootlegde. Het is niet de enige soundtrack die de man voor zich nam, want ook voor de documentaire Return To Mount Kennedy uit 2019 verzorgde hij de muziek. Dat er uit die film nog niets van muziek verscheen, kan te wijten zijn aan de release van de Pearl Jam plaat eerder dit jaar, maar nu brengt Vedder met “Cartography” toch een nummer van die soundtrack uit.

Het is een akoestisch en instrumentaal nummer geworden waarin we dus niet de herkenbare stem van Vedder te horen krijgen. Dat lijkt niet echt te storen, want de sterkte zit hier in de simpliciteit. De release van deze single kwam er via de Sub Pop Singles Club, maar alle opbrengsten van het nummer gaan naar Fair Fight, een organisatie die eerlijke verkiezingen in de VS wil verzekeren. De single komt er dus met een boodschap; zorg ervoor dat je gaat stemmen. En met zo’n eerlijk nummer kunnen de inwoners van de VS niet anders dan die boodschap ter harte nemen. Op de B-kant van de single is trouwens een remix te horen van Nick Zinner van Yeah Yeah Yeahs.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2908 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Nighttime Boogie Association - "Long in the Tooth" & "The Path We're On"

Nighttime Boogie Association, het lijkt wel de naam van een foute seventiesband. Niets is minder waar, want de twee oprichters zijn ware…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eddie Vedder - "Matter Of Time"

Het is niet omdat Pearl Jam met Gigaton een nieuwe plaat heeft uitgebracht, dat Eddie Vedder besloot om op zijn lauweren te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam - "Get it Back"

Pearl Jam heeft al lang geen introductie nodig, want Eddie Vedder en zijn band mogen zich zonder twijfel levende legenden noemen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.