Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty – “To S. / To R.”

© CPU – Joost Van Hoey

De tijd waarin we Father John Misty als ex-lid van Fleet Foxes beschouwden, ligt ver achter ons. De man heeft namelijk op korte tijd ook op zichzelf heel wat naam kunnen maken, wat resulteerde in prachtige albums. De laatste dateert alweer van 2018 met God’s Favorite Customer, maar het ziet ernaar uit dat er binnenkort wel wat nieuws zal aankomen. Enkele weken geleden bracht Joshua Tillman namelijk enkele covers uit, en nu zijn er twee gloednieuwe nummers online verschenen als deel van de Sub Pop Singles Club, het vijfde volume al.

“To S.” en “To R.” is een dubbelsingle geworden. Aan wie de nummers gericht zijn, wordt nergens vermeld, maar ze lijken wel perfect samen te passen. “To S.” is een eerder zachte ballade geworden met de breekbare vocals van Tillman in combinatie met een piano en een simpele akoestische gitaar die een wat zweverig sfeertje schept, helemaal op het gemak. “To R.” heeft dan net iets meer kracht door er drums in te steken. Hierdoor klinkt het nummer iets meer aanstekelijk dan het vorige, maar blijft het wel de typische Father John Misty-stijl hebben door het verhalend in elkaar te steken. Na twee jaar is Father John Misty terug en hij weet nog steeds hoe hij mooie, zachte nummers kan schrijven.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3253 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Father John Misty - "Funny Girl"

Het lijkt wel alsof Father John Misty nooit echt weg is geweest. Het pseudoniem van Josh Tillman bracht nochtans voor het laatst…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Maltese - "You Deserve an Oscar"

Matthew Maltese groet al tijdlang de wondere wereld als singer-songwriter. Deze dubbele titel van zanger alsook schrijver is hij meer dan waardig,…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2019: Dag 4 met o.a. Father John Misty en Patti Smith

Na een dag die zich uitsluitend toelegde op metal stond dag vier op de Lokerse Feesten in het teken van de veelzijdigheid….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.