Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor – “Trust No One”

©CPU – Stijn Verbruggen

Zeal & Ardor is al enkele jaren een prominente muzikale belichaming van de strijd tegen racisme. De Zwitserse Manuel Gagneux gooide enerzijds gospel, soul en andere muziek die zijn oorsprong kent in de Amerikaanse slavengeschiedenis en anderzijds het satanisme van Noorse black metal in de mixer en dat met uiterst unieke resultaten. Zo bood Zeal & Ardor bijvoorbeeld als een van de weinige metalacts een reactie op het Amerikaanse politiegeweld op onder andere George Floyd en de daaropvolgende Black Lives Matterprotesten met de adembenemende singles “Vigil” en “I Can’t Breathe”. Deze zullen samen met “Tuskegee” en het gloednieuwe “Trust No One” te vinden zijn op de ep Wake of a Nation, die op 23 oktober verschijnt.

De tussen ingetogen passages en uitbundige explosies schipperende dynamiek, die zo kenmerkend was voor vorig album Stranger Fruit, is opnieuw te horen op “Trust No One”. De eerste helft kent handengeklap en zuivere vocals, afgewisseld met steenhard gitaargebeuk en duivelse vocalen. Een bulderende baslijn grijpt in in het midden van het nummer alle aandacht, waarna in de tweede helft louter bombastische breakdowns volgen. De gierende gitaar en oerkreet van Gagneux worden afgewisseld met een korte rustpauze, om er nadien terug volledig in te beuken. “Trust No One” kenmerkt alles waarvoor Zeal & Ardor staat: een unieke mix van invloeden, grote dynamiek en bovenal rauwe emoties.

Binnen twee weken ligt Wake of a Nation in de rekken, maar je kan hem nu al bestellen via deze link.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Bow"

Zeal & Ardor is al enkele jaren een van de meest verfrissende en vooruitstrevende bands in het metalmilieu. Hun mengeling van black…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.