Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Zeal & Ardor – “Vigil” & “I Can’t Breathe”

©CPU – Stijn Verbruggen

Gospel en black metal zijn niet onmiddellijk twee genres die iets met elkaar te maken hebben. Toch is de Zwitser Manuel Gagneux erin geslaagd om op vraag van een fan een muzikale cocktail te bereiden. Dit leidde in 2017 tot een eerste plaat van het project Zeal & Ardor, Devil Is Fine, die toen in vele eindejaarslijstjes verscheen. Was dat omdat het een origineel concept was, of omdat het gewoon goede muziek was?

De waarheid ligt zoals altijd ergens in het midden. In 2018 kwam namelijk snel er een opvolger, Strange Fruit, en ook die was een voltreffer. Vandaag komt de getalenteerde Zwitser met twee nieuwe nummers die alles te maken hebben met het politiegeweld in Amerika. Zowel “Vigil” als “I Can’t Breathe” gaan diep, en hebben alles wat je mag verwachten van een geweldige protestsong die ingaat tegen alles wat er momenteel misloopt. De emotie die deze twee nummers meedragen is zo ruw en rauw, maar tegelijk eerlijk; bij het beluisteren krijg je ongetwijfeld kippenvel. De momenten black metal zijn iets minder dan vroeger, maar de rustige passages raken eenieders ziel.

Zeal & Ardor slaagt weer compleet in zijn opzet en de boodschap is duidelijk. De muziek sluit hier naadloos bij aan en versterkt deze alleen. “Vigil” en “I Can’t Breathe” zijn de eerste nummers van de opkomende ep Wake of a Nation en deze vinylplaat kan je nu al bestellen via deze link. Wij zouden alleszins niet te lang twijfelen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zeal & Ardor - "Bow"

Zeal & Ardor is al enkele jaren een van de meest verfrissende en vooruitstrevende bands in het metalmilieu. Hun mengeling van black…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kanye West - Donda (★★★½): Geduld loont

Eindelijk is het zover: Donda, het tiende studioalbum van Kanye West is er dan toch gekomen. Oorspronkelijk was de plaat voorzien voor…
AlbumsRecensies

Wolves In The Throne Room – Primordial Arcana (★★★★): Geesten van de natuur oproepen

‘Onze muziek roept de geesten op die in de bergen en rivieren wonen – de zon en de maan, de planten en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.