banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Get it Back”

© CPU – Sven Michiels

Pearl Jam heeft al lang geen introductie nodig, want Eddie Vedder en zijn band mogen zich zonder twijfel levende legenden noemen. De band hoeft zelfs niet eens met nieuwe muziek te komen om de grootste zalen en weides ter wereld vol te laten lopen. Dit jaar is dat anders, want voor het eerst in zeven jaar verscheen er met Gigaton nog eens een nieuwe plaat. Toch zijn de Amerikanen niet stil blijven zitten. Vorige week al toonde de band haar goed hart door een nieuw nummer uitsluitend 24 uur lang op Bandcamp te plaatsen, waardoor alle inkomsten naar het goede doel gingen. Nu de opbrengsten binnen zijn en de cheque is getekend, is “Get it Back” ook beschikbaar voor de rest van de wereld.

“Get it Back” werd uiteindelijk een typisch Pearl Jam-nummer. De gitaren en tragere drum zorgen samen met Eddie’s stem voor een mysterieuze sfeer, maar na een tijdje slaat die om. De gitaren klinken al wat harder, de drums dringen wat meer door en de frontman roept al wat meer. Net als je denkt dat het nummer helemaal is vertrokken, valt alles weer stil. Dat is uiteindelijk wel een beetje jammer, want daardoor lijkt het alsof “Get it Back” nooit echt van de grond geraakt en gewoon een beetje verder kabbelt. De single moet het dan ook van de hardere stukken hebben, want die mogen er – zeker in het tweede deel van de single – zijn. Met nog een stevige gitaarsolo loopt de nieuwste worp van Pearl Jam op z’n eind. De single kwam traag op gang, maar het einde maakt heel veel goed, waardoor we nog wat harder uitkijken naar volgende zomer.

Op donderdag 1 juli 2021 staat Pearl Jam (hopelijk) op de Main Stage van Rock Werchter. Op 22 oktober viert Pearl Jam zijn dertigste verjaardag met een drie uur durende livestream.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (29 maart - 4 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen het bos vaak niet meer kan zien….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pearl Jam eerste headliner Rock Werchter 2022 en Pinkpop 2022

Ook dit jaar zullen we het zonder een festivalzomer moeten doen, althans zoals we het gewoon waren. In ons land annuleerde Rock…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingles Nighttime Boogie Association - "Long in the Tooth" & "The Path We're On"

Nighttime Boogie Association, het lijkt wel de naam van een foute seventiesband. Niets is minder waar, want de twee oprichters zijn ware…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.