Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Lindemann – “Scissorhands”

Maggie Lindemann, een 22-jarige Amerikaanse zangeres, heeft een noemenswaardige metamorfose doorgemaakt. Toen ze in 2016 muziek begon te maken, klonk ze in alle eerlijkheid als de zoveelste popmuziekpoppemie. Onoriginele deuntjes, maar mooi gebracht door een mooi gezicht; meer had het niet. Daar kwam vorig jaar stilaan verandering in toen ze met drummer Travis Barker haar (slaapverwekkende) “Friends Go” in een poppunkjasje stak. Maggie verdiepte zich daarna wat verder in de underground wanneer ze trashrapper $NOT van vocals voorzag op zijn “Moon & Stars“. Het bleek haar toegang tot de meer duistere kant van de muziekindustrie. Haar aanstekelijke “Knife Under My Pillow” luidde de geboorte van een compleet nieuwe Maggie Lindemann, die met het schreeuwerige “GASLIGHT!” ons al helemaal van onze sokken blies. Van inspiratieloze, lauwe popmuziek naar gloeiendhete trashpop: het is artiesten al slechter vergaan.

Op haar nieuwste single “Scissorhands” doet Maggie het ietsje rustiger aan dan op “GASLIGHT!”, maar de zangeres blijft hard gaan. Het geschreeuw maakt plaats voor haarfijn gezang en de snijdende 808-bassen worden vervangen door een strakke rockbeat. Zoals de titel al laat denken, vergelijkt Lindemann zich met de iconische Edward Scissorhands die omwille van zijn klauwen niet dicht bij andere mensen kan komen. ‘Why can’t no one understand / I got scissors for my hands / Hold you closer but I can’t / I don’t wanna kill a man’, zingt ze op het refrein. Het nummer is een bekentenis van Maggies eigen eenzaamheid als gevolg van het feit dat ze zelf niet gemakkelijk toenadering tot anderen kan vinden. We zouden bijna met haar meeleven, als we niet zo druk aan het springen zouden zijn. De snoeiharde gitaren op “Scissorhands” worden geregeld onderbroken door het geluid van knippende scharen, maar dat is er zo vlot in verwerkt dat het bijna onopgemerkt voorbijgaat. Maggie Lindemann heeft haar idiote pop achter zich gelaten en een gevoelige maar harde rockster aan ons voorgeschoteld. Wij zijn alvast benieuwd naar meer!

Er staat ons sowieso nog meer te wachten van Maggie Lindemanns debuut-ep Paranoia, maar dat verschijnt pas op 22 januari 2021. Hopelijk verwent ze ons daarvoor nog met enkele singles.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maggie Lindemann - "hostage"

We kunnen het niet met zekerheid zeggen, maar we zijn er quasi zeker van dat de fanbase van Maggie Lindemann uit twee…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 3): Wissel van de wacht

De tijd vliegt als je je amuseert en voor we het goed en wel beseften, waren we al aanbeland op dag drie…
InstagramLiveRecensies

Maggie Lindemann @ La Madeleine: Naast de kroon gegrepen

Maggie Lindemann was ooit een schattig popmeisje tot ze het platenlabel-juk van zich afzwierde en onder haar eigen label swixxzaudio lekker ging…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.