FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (28 september – 4 oktober)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

BEKA – “I’ll Be There”

De Britse BEKA verscheen al op HONNEs ep Love Me / Love Me Not (Sessions) en als achtergrondzangeres tourde ze met het Londense duo de wereld rond. Twee dagen geleden verscheen haar solodebuut, een heuglijke gebeurtenis die de jonge vrouw vierde met een theekransje op Instagram. Laat je niet verrassen door haar kinderlijk enthousiasme, want “I’ll Be There” komt een pak harder binnen dan je van zo’n melige titel zou verwachten. Dat neemt niet weg dat BEKA’s eerste nummer nogal generisch klinkt, maar met zo’n haarfijne stem en opkrikkende beat nemen we haar dat niet kwalijk.

Deh-Yey – “I Am Result”

Postpunkduo Deh-Yey is afkomstig uit Chester, een Engels stadje dat niet meteen bekend staat als een muzikale uitvalsbasis. Dit draagt echter alleen maar bij aan hun verdoemde esthetiek die bol staat van cru cynisme. Op hun vorige release “Danephesians 4:31” bezong Cash Burns nog de verrijzenis van Jezus (en zijn verschijning op de The Jeremy Kyle Show) en op “I Am Result” is de technologie aan de beurt. Volgens Deh-Yey is het almaar uitbreidende technologielandschap verantwoordelijk voor de isolatie van talloze jongeren. Klinkt als iets dat een gefrustreerde boomer zou zeggen, maar de gepixelleerde videoclip geeft Deh-Yey het voordeel van de twijfel. Misschien nemen ze het toch niet al te serieus.

Cat & Calmell – “dumbshit”

Wanneer Cat op jonge leeftijd van China naar Sydney verhuisde, ontmoette ze daar Calmell. Tijdens een naschoolse cursus ontdekten ze hun gedeelde liefde voor pop en r&b, en besloten ze er wat van te maken. Cat & Calmell groeiden op op het internet en rekenen The Powerpuff Girls en Twittermemes tot hun inspiratiebronnen, wat wordt weerspiegeld in hun debuut “dumbshit”. Het vormt een ode aan jong en roekeloos zijn en op een vreugdevolle manier vieren Cat & Calmell hun fouten op een tekst die uit een chatroom geplukt lijkt te zijn. Daarbij hoort nog een aangename video die doet denken aan Demi Lovato’s laatste samenwerking met Marshmello. Puike slaapkamerpop!

Asher – “POPPIN”

Asher is een jonge knaap van achttien jaar. Vanuit de Australische Byron Bay maakt hij zwoele r&b die deze tijd wel vaker gesmaakt kan worden. Een beat vol vibes, gecombineerd met zijn raps en zang geven een verrassend vlot resultaat. Het is verrassend hoe Ashers stem klinkt als hij rapt in vergelijking met zijn zangstem. Dat maakt het dan weer lekker afwisselend. De man heeft zeker en vast kwaliteit te bieden, en als hij zo blijft werken zullen we nog van hem horen.

https://soundcloud.com/user-371656508/poppin

A House in the Trees – “Where You Hiding?”

A House in the Trees is een band die zijn carrière langzaam laat ontplooien. Waar in 2016 en 2017 twee ep’s elkaar snel opvolgden, nam de artiest zijn tijd om verder te werken aan nieuwe muziek. Het vervolg kwam er dus deze week met “Where You Hiding?”, een zes minuten durend nummer dat heel wat in zich heeft om aanstekelijk en episch te klinken. Het bouwt gezellig op en brengt synths samen met een gitaartje om tegen het einde een parlando boodschap te leveren die blijft hangen. Waar A House in the Trees zich de laatste jaren verstopte, blijft de vraag, maar met deze groovy terugkeer kan het alleen maar beter worden.

Dansen Dansen

Ghost Funk Orchestra – “Queen Bee”

Met een naam als Ghost Funk Orchestra kan het bijna niet verkeerd lopen om te dansen. Op 13 november verschijnt de nieuwe plaat van het soulvolle project van Seth Applebaum en met “Queen Bee” is er meteen een erg groovy eerste single uit. Bereid je voor om je volledig los te smijten met enkele funky psychedelische soundscapes, perfect voor de zwoele avonden die er hopelijk binnenkort nog eens aankomen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1290 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (18 januari – 24 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (11 januari – 17 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cat & Calmell - "dramatic"

Als opkomende artiest is het belangrijk om jezelf in de kijker te zetten. Cat & Calmell doen dat niet enkel met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.