Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Jaialai – “For Today”

Bij de naam Jaialai beeldden wij ons een tamelijk exotische band in, maar niets is minder waar. De groep komt namelijk uit Miami en maakt heerlijke psychedelische dreampop. “For Today” kwam deze week uit en beschrijft een boodschap van angst, maar doet dat op een zachte manier met hier en daar wat angstaanjagende uitspattingen. Op 12 maart verschijnt de volledige ep, we zijn benieuwd.

girlhouse – “loaded gun”

Lauren Luiz is een dame die altijd op zoek ging naar nieuwe uitdagingen. Waar ze eerst een acteercarrière nastreefde, probeert ze het tegenwoordig met muziek. Samen met Tyler Thompson vormde ze het duo WILD, maar ondanks de grote successen die de twee daarmee boekten, moest Luiz ook muziek voor zichzelf maken. “loaded gun” is een van de nummers die ze schreef voor haar soloproject girlhouse en het is een heel gezellig indiepopliedje geworden waarvan je niet anders dan gelukkig kunt worden. Haar eerste ep verschijnt op 14 mei.

Marinero – “Nuestra Victoria”

Marinero, wat zoveel betekent als zeiler in het Spaans, is het project van Jess Sylvester. Voor zijn nieuwste plaat zette hij een krabbel bij Hardly Art Records en voordat die plaat in mei verschijnt, maakt hij ons al warm met het geweldig zonnige “Nuestra Victoria”. De gitaarlijn doorheen de single doet wat denken aan Khruangbin, maar het vocale werk heeft dan weer meer weg van een Gabriel Rios. Heel leuk wordt het dus ongetwijfeld!

Shannen James – “Superstitious”

Vorig jaar nog verscheen de debuut-ep van Shannen James, maar de Australische zit niet stil. Nu al is ze terug met het geweldig plezierige “Superstitious”. De gitaar en ook de zang doet wat denken aan de feelgoodnummers van Haim, en meer hebben wij dan ook niet nodig om meteen mee te knikken als het nummer ons oor binnenkomt. Catchy, zomers en plezant, wij moeten niet meer hebben!

Luna Bay – “Blue”

Nee, Luna Bay maakte geen cover van Eiffel 65, maar een geheel eigen nummer met de titel “Blue”. De single is hun eerste werk van dit jaar nadat ze vorig jaar ook al een nummer uitbrachten. De ep Colours, die sinds dit jaar op Spotify staat, is eigenlijk al veel ouder (van 2016). “Blue” is een terugkeer in vorm met lekkere gitaren, een fijne energie en vooral een grootse, aanstekelijke sound. Wanneer breekt Luna Bay nu eens door?

DANSEN DANSEN

Pola & Bryson – “Under” feat. Lauren Archer

Dat dj’s het tegenwoordig moeilijk hebben, is een understatement. De muziek die gemaakt is voor de dansvloer, kunnen ze daar namelijk niet meer brengen. Gelukkig houdt dit hen niet tegen om muziek uit te brengen en zo kunnen we vandaag lekker zweven om bijgevolg een gekke skank in te zetten eens de drop inkomt. Pola & Bryson brengen drum-‘n-bass van de bovenste plank!

3517 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Luna Bay - "20 Signs"

De Londense band Luna Bay timmert al enkele jaren aan de weg. Een echte doorbraak laat nog op zich wachten, maar wellicht…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single girlhouse - "paul blart mall cop"

Je hebt zo van die mensen die geboren zijn om op een podium te staan, en Lauren Luiz is er ongetwijfeld zo…
AlbumsRecensies

Marinero - Hella Love (★★★): Bossanova in de baai van San Francisco

Marinero, Spaans voor ‘zeeman’, is de alias van de Amerikaan Jess Sylvester. Met een Mexicaans-Amerikaanse moeder en een zeeman als vader lag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.