Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME – “New Invention”

© CPU – Lies Borgers

I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME omschrijft zichzelf misschien wel als een onbestaande band, maar de Amerikanen zijn zich toch serieus op de kaart aan het zetten. Nu zijn ze aan hun veroveringstocht ook wel niet helemaal vanop nul begonnen. Frontman en gitarist Dallon Weekes heeft al een verleden bij Panic! at the Disco en ook drummer Ryan Seaman speelde al bij Falling in Reverse. Toch moet het duo helemaal niet teren op het succes van hun vorige bands, want met IDKHow klimmen ze nu ook naar de top. Na drie jaar musiceren, komt er deze maand eindelijk een debuutplaat en iedereen mag dat weten. “Leave Me Alone” en titeltrack “Razzmatazz” waren al leuke voorsmaakjes en ook het nieuwe “New Invention” mag er zijn.

Op hun nieuwste single liet het duo elektronica en gitaren hand in hand gaan en dat pakt wederom goed uit. Dankzij een donkere bas hangt er een dreigende sfeer doorheen “New Invention” en ook Dallons stem is op die manier bewerkt dat hij wat enger klinkt. In de refreinen krijgt ook de gitaar een griezelige twist, waardoor het allemaal een tikkeltje bombastischer wordt. ‘I’m having bad dreams’, roept de frontman uit, terwijl alles lekker gepolijst in de plooi valt. IDKHow kleurt op deze nieuwste single mooi tussen de lijntjes, maar dat hoeft daarom niks slechts te betekenen. Alweer een goed nummer voor op het album dus, waardoor onze verwachtingen opnieuw wat hoger komen te liggen.

Op 16 oktober verschijnt met Razzmatazz eindelijk de debuutplaat van I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME – Razzmatazz (★★★½): Authentieke, maar dolgedraaide flipperkast

Wens je soms dat de muziek die de laatste jaren gemaakt wordt net zo goed is als het verrukkelijke spul uit de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME - "Razzmatazz"

Rond I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME hing er lange tijd een mysterieuze wolk, maar ondertussen weten we dat Dallon…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME - "Leave Me Alone"

I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME moet zowat de langste bandnaam zijn die we de afgelopen jaren zijn tegengekomen op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.