Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign – “Bop It” (feat. Polo G)

Fivio Foreign brengt met “Bop It” zijn zevende single van het jaar, samen met Polo G. Het lied werd geproducet door Kenny Beats en valt onder Fivio’s typische stijl: drill. Fivio Foreign begon in 2011 met rappen, maar brak pas door in 2019 met zijn single “Big Drip”. Daarna is Fivio’s carrière als een sneltrein vooruitgegaan. Hij kwam voor op de albums Meet the Woo 2 en Shoot For The Stars, Aim For The Moon van de overleden Pop Smoke, die net als Fivio een New Yorkse drillrapper is. In mei 2020 waagde ook Drake zich aan het subgenre en nodigde hij Fivio uit voor een feature. Met het lied “Demons” van het album Dark Lane Demo Tapes belandde de rappers in de Billboard Hot 100. Diezelfde maand riep Lil Tjay Fivio Foreign en Pop Smoke op om samen te werken aan het lied “Zoo York” van het album State of Emergency. Ook deze keer belandde Fivio in de Billboard Hot 100.

Fivio blinkt uit in drillrap, maar Polo G is het niet gewoon om aan drill te doen. Hij houdt zich bij de meeste liedjes nogal aan dezelfde flow. Op “Bop it” bewijst Polo G daarentegen dat hij wel degelijk de aanleg heeft om in de toekomst een grote naam voor zichzelf te maken. Zijn eerste poging tot drill is helemaal niet slecht, maar je hoort dat het niet van zijn gewoonte is. De beat gaat vrij hard, met veel bas, hi-hats en de nodige ad-libs van Fivio. Het lied zelf is zeer meeslepend en Fivio’s ritme maakt het moeilijk om stil te blijven zitten. “Bop It” brengt ook een gelijknamig dansje met zich mee, waarvan de instructies op YouTube en de sociale media van Fivio Foreign terug te vinden zijn.

Over het algemeen is ”Bop it” een vrij krachtig lied, maar in vergelijking met andere drillrap spreekt het zeker een groter publiek aan. Drillnummers gaan meestal over het bendeleven met wapens en drugs, maar bij “Bop it” is dit niet het geval. Fivio en Polo G hebben deze typische drillonderwerpen subtieler besproken met daarin enkele meeslepende strofes. Zo is het ook beschikbaar voor een ruimer publiek.

Facebook / Instagram / Wesbite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign, Kanye West & Alicia Keys - "City of Gods"

Februari is Black Future Month, met Kanye West die zichzelf geroepen voelde om daarin het voortouw te nemen. Zo zal hij, nog…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.