Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves – “Palace”

Op minder dan een maand van de release van hun langverwachte self-titled album, brengt Bad Nerves een nieuwe single uit. In augustus werden “Baby Drummer” en “Electric 88” ook al uitgebracht. De garagepunk band uit Oost-Londen heeft daarmee zes van de twaalf nummers losgelaten die op hun debuutplaat zullen staan. Dat album wordt op 24 oktober verwacht.

“Palace” sluit perfect aan bij het andere werk van Bad Nerves: een snoeiharde, snelle en toch zeer catchy song. Het nummer duurt nog geen drie minuten en beantwoordt hiermee aan het typische KISS-principe (Keep It Short and Simple) uit de punktraditie. Hun worp naar ‘de snelste band ter wereld’ doen ze met deze nieuwe single wederom eer aan. Verwacht geen rauwe punk in de stijl van Crass of Dead Kennedys, dit is afgewerkt en sterk geproducet. Net door die catchy en poppy hook zit er toch voldoende vlees aan deze song. Het is alweer even geleden dat een popbandje nog zo goed de melodie van The Strokes met de attitude van The Ramones combineerde waardoor het een nummer wordt dat niet zomaar passeert.

“Palace” stilt onze honger naar het naderende album dus weer even. Als de overige vijf nummers even goed zijn, zou dit wel eens het beste garagepunk album van het jaar kunnen worden.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TV Priest - "Lifesize"

TV Priest is klaar voor ronde twee. De Britse punkband sloeg met debuutplaat Uppers voorbije februari de concurrentie al bijna knock-out, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.