Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Identity x SEL x Verdachte Jongen x Fifth – “64 pt. 1”

Aan opkomend talent geen tekort in Vlaanderen. Dat dacht Mechelaar Killian ‘Identity’ Mertens ook en dat talent wou hij tonen aan de buitenwereld. Hij bedacht een project waar telkens een nummer wordt gecreërd waar vier rappers, waaronder hijzelf, elk een verse van zestien bars rappen. Als we een beetje rekenen kunnen we concluderen dat vier maal zestien 64 is. Op part 1 horen we Identity, SEL, Verdachte Jongen en Fifth. Die laatste verzorgt ook de productie voor het eerste nummer van dit meerdelig project.

De eerste rapper die zijn bars laat horen, is de bezieler van dit project zelf: Identity. Dat hij kan rappen, is zeker. Hij schopte het niet voor niets tot de halve finales van Humo’s Rock Rally. Zoals hij zelft zegt ‘fret hij alles op’ en hier horen we ook de honger in zijn woorden. ID heeft duidelijk zin in meer. Na een pauze van nog geen seconde is het aan SEL om te tonen wat hij kan. Een van de sterkste punten van SEL, is het feit dat hij kan switchen van flow alsof het ademen is. Hij toont aan dat je niet altijd op de maat van de beat hoeft te rappen. Zolang het goed klinkt, kan alles.

Na SEL horen we Verdachte Jongen, die met bars als ‘zie frustraties op hun kop, dromen over koppen, ik moet kloppen, ik moet klokken op de drop’ iedereen naar huis blaast. Last but not least horen we de producer zelf ook een 16-bars rappen. Het is officieel de eerste track waarop Fifth rapt en zijn niveau ligt al hoger dan de gemiddelde rapper die al jaren bezig is. Een lage stem, sterke rijmwoorden en een aangename flow, wat heb je nog meer nodig?

Een aangenaam stukje muziek dat we hier voorgeschoteld krijgen. We zijn zeer benieuwd naar de volgende nummers van dit mooie verhaal!

Identity: FacebookInstagram

SEL: FacebookInstagram

Verdachte Jongen: Instagram

Fifth: Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.
21 september 2020

About Author

Robbe Nerinckx De liefde voor muziek is oneindig.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief