Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Precious Pepala – “Fifth”

Dat Precious Pepala een jong talent is om op te volgen, bewijst ze keer op keer. De zangeres verwerkt persoonlijke ervaringen in haar nummers, maar brengt de gevoelens die daarbij gepaard gaan zo goed over dat wij bijna in haar gedachten zitten. Zo liet ze ons de chaos in haar hoofd zien met het krachtige “Voices” en uitte ze haar frustraties met stevige gitaren in “Bubble Wrap“. Het lijkt alsof we door middel van haar muziek meegenomen worden in de reis die haar leven is, en “Fifth” is een mooie opvolger in dat rijtje.

Waar Pepala’s eerdere nummers inhoudelijk vooral negatieve ervaringen aankaartten, zoals het zich als meisje onveilig voelen op straat of controlerende ouders hebben, wil ze met “Fifth” een beter moment uit haar leven delen. De zangeres zet haar mentaal welzijn op de eerste plaats en besluit om in therapie te gaan: een goede stap die gepaard gaat met een hoopvol, zacht gitaartje. Toch zijn ook hier de onheilspellende momenten aanwezig, want haar angsten nemen het langzaam over. Wat als Pepala’s therapeut haar niet gelooft? Of wat als ze te veel deelt en men haar wil opsluiten? Aanvankelijk dachten we dat dit een uitstekend zomers liedje is, want de gitaar wordt na een tijd vergezeld door een even rustig beatje. Van zodra haar angsten de overhand nemen gaat het ritme echter wat omhoog, wat een gevoel van nervositeit overbrengt en onze benen spontaan laten meebewegen met het ritme. Ze telt de seconden af tot haar sessie voorbij is en wij luisteren – ietwat zenuwachtig – mee tot het einde. Telkens opnieuw slaagt Precious Pepala erin om ons exact te laten voelen wat zij voelt en creatief genoeg te zijn om er een verhaal van te maken. We zeiden het al eerder en herhalen het nog eens: van ons mag ze zo snel mogelijk een debuutalbum uitbrengen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ginger Root - "Better Than Monday"

Een stevige portie funk, een op het randje van obsessieve relatie met Japanse cultuur, een snufje disco en een voorliefde voor alles…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.