Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jeff Tweedy – “Love Is the King” & “Guess Again”

© Chris Stessens

Jeff Tweedy is op z’n minst een bezige bij te noemen. Op een kleine drie jaar tijd kregen we al drie solo-albums en een soundtrack cadeau, kwam er een nieuwe plaat van Wilco uit, produceerde hij onder andere de laatste plaat van Marvis Staples en schreef hij een boek. Je zou dan denken dat de Amerikaan tijdens de lockdown even wat tijd voor zichzelf nam, maar nee hoor! Volgende maand verschijnt er alweer een nieuw album van de zanger. Tweedy koos ervoor om het countrygenre te verkennen en dat is dan ook duidelijk hoorbaar aan zijn voorsmaakjes die hij vandaag de wereld instuurde. Ja, je las het goed, een meervoudsvorm! Met “Guess Again” en “Love is the King” kregen we meteen twee nieuwe nummers op ons bord. Die laatste single draagt trouwens dezelfde naam als het album. Nog een leuk weetje: Tweedy maakte Love is the King samen met zijn twee zonen Sammy en Spencer.

We beginnen met de titeltrack, want dat werd een wondermooi, rustgevend folknummertje. Begeleid door wat lichte cymbalen komt het nummer traag uit de startblokken met Tweedy en zijn gitaar. Het nummer kabbelt een beetje voort, maar onze aandacht verliest de man nooit. Het tempo kent een lichte versnelling, waardoor “Love is the Kind” lekker hoop- en liefdevol klinkt. Tegen het einde krijgen we enkele verrassende wendingen te horen. De idyllische akoestische gitaar wordt overstemd door een dromerige solo van een elektrische gitaar. Rustig met een ruw kantje dus, die titeltrack.

Op “Guess Again” gaat het er dan weer iets anders aan toe. Ook hier blijven we in het folksfeertje hangen, maar Tweedy neigt wat meer naar country. De akoestische gitaar krijgt al wat meer tempo en dankzij de flarden van de elektrische gitaar en de stem van de Amerikaan, wanen we ons al snel in één of andere Amerikaanse woestijn. Ook dit keer bolt het nummer een beetje voort, maar opnieuw zorgt een solootje voor een wending. Hoewel beide nummers dus van elkaar verschillen, is de sfeer die de Amerikaan wil scheppen op het album nu al zeer duidelijk. “Guess Again” en “Love is the King” werden twee leuke nummertjes, waardoor we benieuwd zijn naar de volledige plaat.

Op 23 oktober verschijnt Love is the King. Of Tweedy volgend jaar opnieuw met Wilco op Rock Werchter staat valt nog af te wachten.

Instagram

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Krapuul - "Herres"

We weten ondertussen al dat Krapuul een aparte rapper is. Na zijn debuutalbum Spoor Kwijt wist de scene wie hij was en wat…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #26

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.