Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn – “Men”

Het Spaanse trio Mourn maakt zich op voor een nieuw album. Na de vorige plaat, Sorpresa Familia, vond drummer Antonio Postius het welletjes en ook waren er een veelvoud aan problemen met het label. Twee jaar en een nieuw label later zijn de drie dames uit Barcelona nog steeds boos, en dat is zeker ook op hun derde single, “Men”, te horen. Die nieuwe plaat, Self-Worth, komt uit op 30 oktober.

Bij de vorige single beschreven we Mourn als een band die wel graag met het ticket van ‘boze feministen’ rondloopt, en die uitspraak blijkt nu een beetje profetisch te zijn. Terwijl “This Feeling Is Disgusting” een pure adrenalinebom was die niet snel genoeg klaar kon zijn, neemt Mourn op “Men” wat meer tijd om alle gedachten op een rij te zetten. De vergelijking met Sleater-Kinney hebben we al vaker bovengehaald, maar hier is hij misschien het meest op zijn plaats. De manier waarop de bonkende drums en eigenwijze gitaren samenwerken om een donderend geheel te creëren, wijst op het idee dat Mourn wel eens op een creatief hoogtepunt zou kunnen zijn.

Zoals altijd horen we mooie stemsharmonieën met een licht Spaans accent op de achtergrond, maar dit kan wel een illusie van liefheid overbrengen. Laat je niet vangen, de dames van Mourn kunnen stevig van zich afbijten. Voor degenen die nog niet wisten waarover dit nummer zou gaan bij de titel, kastijden Mourn die mannen die in hun omgeving niet het beste met hen voorhebben. In de tekst vinden we lijnen als ‘Many times I said that I would like to be heard / It’s not easy, you see, when they’re speaking over me.’ Maar op “Men” geven de Barcelonezen niemand een kans om over hen te spreken. We horen jullie klaar en duidelijk, Mourn.

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

155 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Sleater-Kinney - Path of Wellness (★★½): Ergens tussen vroeger en later

Binnen de categorie ‘feministen met gitaren’ zijn de dames van Sleater-Kinney ongetwijfeld levende legendes te noemen. Er zijn maar weinig bands, van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney - "High in the Grass"

Met albums als Dig Me Out en The Woods achter je kiezen, verdien je het wel eens om iets anders uit te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney - "Worry With You"

Er zijn maar weinig bands uit de jaren negentig die zo’n sterke comeback wisten te maken dan Sleater-Kinney. Het Amerikaanse riot grrrl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.