Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney – “High in the Grass”

Met albums als Dig Me Out en The Woods achter je kiezen, verdien je het wel eens om iets anders uit te proberen. De grootmoeders van riot grrrl (zo oud zijn ze natuurlijk nog niet), Sleater-Kinney, verdienen dat zelfs meer dan anderen, want een heel subgenre uit de grond stampen doe je natuurlijk niet zomaar. Hun vorige plaat kreeg een nieuwe sound, en een matige ontvangst, maar daar wordt het Amerikaanse duo niet door ontmoedigd. Path to Wellness zal hoogstwaarschijnlijk weer een nieuwe sound afleveren, die vanaf 11 juni te beluisteren zal zijn.

Hoewel het nummer een beetje platjes uitdooft, is deze nieuwe single “High in the Grass” redelijk sterk. De haast engelachtige zang van frontvrouw Corin Tucker hoor je niet al te vaak, maar wordt hier in dit relatief fris nummer met effect gebruikt. Het refrein van “High in the Grass” barst dan toch een heel klein beetje uit zijn voegen, en dat doet het nummer deugd. Die afgemeten explosiviteit in dit voor de rest aangenaam fleurig nummertje smeekt wel om net dat tikkeltje meer ruwheid, want tussen de refeinen in valt er eerlijk gezegd niet veel te beleven. Gelukkig dat dat refrein redelijk vaak de kop komt opsteken. Net zoals bij de vorige single van Sleater-Kinney zou wat meer grinta wel te smaken zijn, maar voorlopig zeggen we geen nee tegen dit soort nummers.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

125 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Sleater-Kinney - Path of Wellness (★★½): Ergens tussen vroeger en later

Binnen de categorie ‘feministen met gitaren’ zijn de dames van Sleater-Kinney ongetwijfeld levende legendes te noemen. Er zijn maar weinig bands, van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney - "Worry With You"

Er zijn maar weinig bands uit de jaren negentig die zo’n sterke comeback wisten te maken dan Sleater-Kinney. Het Amerikaanse riot grrrl…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn - "Men"

Het Spaanse trio Mourn maakt zich op voor een nieuw album. Na de vorige plaat, Sorpresa Familia, vond drummer Antonio Postius het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.