Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney – “Hell”

© Chris Hornbecker

Doja Cat is niet de enige muzikante die inspiratie uit de onderwereld haalt. De dames van Sleater-Kinney gingen de inspiratie in de donkere krochten van Lucifer zoeken. Dit onverschrokken duo, dat reeds jaren de alternatieve rockscene domineert, heeft met het nieuwste nummer een poort geopend naar die grimmige bestemming. Het voorsmaakje van het aankomende album Little Rope draagt de passende naam: “Hell”.

Sleater-Kinney, dat bekend staat om hun onconventionele aanpak en grensverleggende geluid, blijft trouw aan de eigenzinnige stijl met “Hell.” Het nummer opent met dissonante gitaarakkoorden, waarbij Corin Tucker de duistere bestemming van de hel beschrijft met de woorden: ‘Hell don’t have no worries / hell don’t have no past.’ De strofes ademen een zekere ingetogenheid uit, een rust die bedrieglijk is. Wanneer het refrein arriveert, explodeert de song als een vulkaan die lang inactief is geweest. De spookachtige gitaarklanken voegen een luguber element toe aan het geheel, waardoor “Hell” een beklemmend en intens karakter krijgt.

Little Rope is het elfde studioalbum van Sleater-Kinney en de opvolger van Path of Wellness uit 2021. Het album staat gepland voor release op 19 januari 2024 via Loma Vista en werd opgenomen in de Flora Recording and Playback studio in Portland, met John Congleton als producer.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Christian Club - "Hell"

Op 10 januari kondigden we The Christian Club aan als een van onze Grote Beren van Morgen. Dat betekent dat we er…
AlbumsRecensies

Sleater-Kinney - Path of Wellness (★★½): Ergens tussen vroeger en later

Binnen de categorie ‘feministen met gitaren’ zijn de dames van Sleater-Kinney ongetwijfeld levende legendes te noemen. Er zijn maar weinig bands, van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sleater-Kinney - "High in the Grass"

Met albums als Dig Me Out en The Woods achter je kiezen, verdien je het wel eens om iets anders uit te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.