Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn – “This Feeling Is Disgusting”

Mourn is geen band van compromissen. Als voor sommigen de woorden ‘boze feministen’ een wat negatieve connotatie hebben, dan is dat net iets wat de leden van dit Spaanse trio op hun voorhoofd zouden tatoeëren. De bio van hun Twitteraccount, die leest ‘Four nerds playing music and shit at the doors of hell’, zegt zowat alles dat gezegd moet worden. Het viertal is echter een drietal geworden na het vertrek van drummer Antonio Postius. Die vond het na het uitbrengen van Mourns laatste album, Sorpresa Familia, welletjes. Na hun laatste single in mei, “Call You Back”, stelt de Catalaanse groep nu een tweede single van haar opkomende album voor.

Net zoals de vorige single haalt “This Feeling Is Disgusting” nog net de twee minuten. Wat echter ontbreekt aan lengte, maakt het drietal goed met furiositeit. Evenzeer als Mourn niet voor compromissen staat, hoef je bij hen ook niet tussen de lijnen te lezen. “This Feeling Is Disgusting” gaat exact waarover je denkt dat het gaat: 2020. Nu. Nadat het nummer opent met de band die simpelweg de titel zingt, komen ze ook nog eens af met een loeiharde ‘IT SUCKS!’ Kort en bondig dus. Hierna wordt het tijd om de volumeknop open te draaien, Sleater-Kinneystijl. Lang piekeren over hun zorgen doen de dames dus ook niet, want twee minuten is niet bijzonder veel tijd om de beuk erin te gooien, en toch doen ze het. Met bonzende drums en schalle gitaren laat Mourn weten: fuck it, we doen wat we willen.

Het nieuwe album van Mourn, Self Worth, komt uit op 30 oktober.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Mourn - Self Worth (★★★½): Kwetsbaar, maar met serieus wat stekels aan

Het is niet vaak dat je een band tegenkomt met drie albums en drie eps aan ervaring, waarvan de leden nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn - "Men"

Het Spaanse trio Mourn maakt zich op voor een nieuw album. Na de vorige plaat, Sorpresa Familia, vond drummer Antonio Postius het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mourn - "Call You Back"

Voor zij die denken dat Barcelona alleen maar voetbal en overvolle straten betekent, think again. Ondanks hun jonge leeftijd draaien de dames…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.