Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing but Thieves – “Impossible”

© CPU – Cédric Depraetere

Toen de jongens van Nothing but Thieves na hun vorige langspeler aangaven het even rustiger aan te willen doen, hebben ze eigenlijk recht in ons gezicht staan liegen. Zo trokken ze gewoon terug op tour, kwam er een nieuwe ep en hebben Conor Mason en co nu zelfs alweer een nieuwe plaat af. Moral Panic verschijnt volgende maand, maar dat weerhield de Britten er niet van om al heel wat nummers van dat album uit te brengen. Op hun comebacksingle – als we dat zo al mogen noemen – “Is Everybody Going Crazy?” werden we terug een beetje verliefd op de band, terwijl “Real Love Song” dan weer teleurstelde. Eind vorige maand verscheen met “Unperson” dan weer een goed nummer. De kwaliteit gaat op en neer bij Nothing but Thieves, dus we wachten nog even met victorie kraaien. Vandaag lieten de mannen met “Impossible” opnieuw een single op de wereld los en ook nu worden we maar lichtjes enthousiast.

De scheurende gitaren vanop “Unperson” zijn alweer gaan liggen, waardoor de nieuwste worp van de Britten dus wederom een trage rockballad werd. “Impossible” wordt voortgetrokken door een dromerige gitaar en een lichte beat, waardoor het opnieuw vooral Conor zelf is die zich in de spotlights zingt. Niet dat dat slecht is, want de jongeman beschikt over een gouden strottenhoofd en mag daar terecht mee uitpakken. Doorheen het nummer worden alle instrumenten wel wat feller, waardoor we over een licht bombastisch effectje kunnen spreken. Wat we Nothing but Thieves ook dit keer moeten meegeven, is dat ze opnieuw een oorwurm hebben gefabriceerd. “Impossible” zit na een luttele luisterbeurt al in je gehoorkanalen verstrengeld en is niet van plan daar snel te vertrekken. Al bij al een leuk nummertje, maar we hadden er misschien wat meer van verwacht.

Op 23 oktober verschijnt met Moral Panic de derde plaat van de band. Op zondag 4 juli staan de mannen op Rock Werchter 2021! Tijdens het najaar van 2021 Nothing but Thieves opnieuw door Europa, maar bij die tour zit vooralsnog geen Belgische datum.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

741 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Nothing But Thieves: ‘Het is belangrijk voor een band om af en toe zware thema's aan te kaarten’

Dat rockbands in Engeland als paddenstoelen uit de grond schieten is geen geheim meer. Sinds 2012 staat ook Nothing But Thieves in…
AlbumsRecensies

Nothing But Thieves - Moral Panic (★★★★): Met de rug tegen de muur

‘Southend is a shithole.’ Wie op zondag 2 juli 2017 al rond de middag voor de Main Stage van Rock Werchter stond,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.