banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing but Thieves – “Real Love Song”

Hoewel Nothing but Thieves na hun laatste plaat Broken Machine liet uitschijnen het even rustiger aan te gaan doen, bleek de realiteit toch net iets anders. Zo konden we de Britten nog verschillende keren aan het werk zien in ons land en kregen we nog heel wat nieuw materiaal op ons afgevuurd. Tegenwoordig zit er zelfs alweer een nieuw album aan te komen. De comeback – als we het zo al mogen noemen – werd ingeluid door “Is Everybody Going Crazy?“, een nummer dat voor de jongens misschien wel iets té actueel werd. Niet alleen dankzij de coronacrisis dan, want zowat de volledige band werd ervan beschuldigd (soms minderjarige) fans seksueel te hebben misbruikt. Wat ervan aan is, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. De band zelf ontkent in elk geval alles en heeft zich terug voor de volle honderd procent op hun muziek gericht. Daar vloeide vandaag “Real Love Song” uit voort. 

Waar de jongens op hun laatste single de hardere gitaren weer terug hadden gevonden, lijken ze nu weer een hele andere richting uit te gaan. “Real Love Song” bevat wel gitaren, maar het is toch vooral het elektronische aspect dat in de schijnwerpers wordt gezet. Dat weerhoudt de Britten er wel niet van om lekker bombastisch te klinken. Met drums en piano à la Editors wordt van wal gestoken, waarna we af en toe wat elektronische flarden krijgen. De refreinen klinken – mede dankzij Conor Masons stem – dan weer heel dramatisch, wat in schril contrast staat met de dreigende opbouw. Tegen het einde van het nummer worden er zelfs nog wat strijkers tegenaan gegooid en zo wordt het emotionele ‘love song’-effect toch nog alle eer aangedaan. Bombastisch, dramatisch… Je houdt van Nothing but Thieves of je vindt het helemaal niks. “Real Love Song” is in elk geval weer zo’n typisch nummer waar de fans verdeeld op zullen reageren. 

Op 23 oktober verschijnt met Moral Panic de derde plaat van de band. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1061 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…
AlbumsRecensies

Nothing but Thieves - Moral Panic II (★★★½): Een kleine kers op de taart

Dat de mannen van Nothing but Thieves op dreef zijn, hoef je ons niet meer te vertellen. Sinds enkele jaren kunnen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - "Miracle, Baby"

Het loopt de laatste jaren op wieltjes voor Nothing But Thieves. Zeker in België en Nederland is de populariteit van Conor Mason…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.