Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing but Thieves – “Real Love Song”

Hoewel Nothing but Thieves na hun laatste plaat Broken Machine liet uitschijnen het even rustiger aan te gaan doen, bleek de realiteit toch net iets anders. Zo konden we de Britten nog verschillende keren aan het werk zien in ons land en kregen we nog heel wat nieuw materiaal op ons afgevuurd. Tegenwoordig zit er zelfs alweer een nieuw album aan te komen. De comeback – als we het zo al mogen noemen – werd ingeluid door “Is Everybody Going Crazy?“, een nummer dat voor de jongens misschien wel iets té actueel werd. Niet alleen dankzij de coronacrisis dan, want zowat de volledige band werd ervan beschuldigd (soms minderjarige) fans seksueel te hebben misbruikt. Wat ervan aan is, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden. De band zelf ontkent in elk geval alles en heeft zich terug voor de volle honderd procent op hun muziek gericht. Daar vloeide vandaag “Real Love Song” uit voort. 

Waar de jongens op hun laatste single de hardere gitaren weer terug hadden gevonden, lijken ze nu weer een hele andere richting uit te gaan. “Real Love Song” bevat wel gitaren, maar het is toch vooral het elektronische aspect dat in de schijnwerpers wordt gezet. Dat weerhoudt de Britten er wel niet van om lekker bombastisch te klinken. Met drums en piano à la Editors wordt van wal gestoken, waarna we af en toe wat elektronische flarden krijgen. De refreinen klinken – mede dankzij Conor Masons stem – dan weer heel dramatisch, wat in schril contrast staat met de dreigende opbouw. Tegen het einde van het nummer worden er zelfs nog wat strijkers tegenaan gegooid en zo wordt het emotionele ‘love song’-effect toch nog alle eer aangedaan. Bombastisch, dramatisch… Je houdt van Nothing but Thieves of je vindt het helemaal niks. “Real Love Song” is in elk geval weer zo’n typisch nummer waar de fans verdeeld op zullen reageren. 

Op 23 oktober verschijnt met Moral Panic de derde plaat van de band. 

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Nothing But Thieves: ‘Het is belangrijk voor een band om af en toe zware thema's aan te kaarten’

Dat rockbands in Engeland als paddenstoelen uit de grond schieten is geen geheim meer. Sinds 2012 staat ook Nothing But Thieves in…
AlbumsRecensies

Nothing But Thieves - Moral Panic (★★★★): Met de rug tegen de muur

‘Southend is a shithole.’ Wie op zondag 2 juli 2017 al rond de middag voor de Main Stage van Rock Werchter stond,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.