banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing but Thieves – “Is Everybody Going Crazy?”

© CPU – Cédric Depraetere

Nothing But Thieves is weer helemaal terug van weggeweest. Langzaamaan vonden de Britten hun weg naar de top, door in het voorprogramma te staan van wereldbands zoals onder andere Twenty One Pilots en Muse. Hun populariteit ligt vooral in hun thuisland Groot-Brittannië redelijk hoog, maar ook in de rest van de wereld gaat die gestaag de lucht in. De jongens beginnen tegenwoordig zelfs al als headliner gepositioneerd te worden op de kleinere festivals. De Britten hebben ondertussen al twee degelijke platen en paar ep’s onder de arm; en daar komt binnenkort nog een nieuwe verzameling aan nummers bij. Via hun sociale media lieten Conor Mason en co al weten dat er veel nieuwe muziek aan zit te komen. Dit eerste voorsmaakje lijkt alvast net op tijd te komen dankzij de meer dan toepasselijke titel “Is Everybody Going Crazy?”

Het nummer ging zonet in première op BBC Radio 1 en we horen meteen dat Nothing But Thieves helemaal als herboren klinkt. Het nummer begint lekker dreigend met stevige gitaren en al snel flirt Conor Mason met de bovenkant van de toonladder. De groovy gitaren zorgen voor een leuk tempo, terwijl er zo nu en dan wat elektronica komt piepen. De refreinen klinken bijzonder catchy, wat vooral komt door de melodieuze zang. De rol van de gitaren wordt doorheen het nummer steeds belangrijker, wat op het einde zelfs uitmondt in een stevig instrumentaal stukje. Nothing But Thieves heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en mixt rock en pop tot een bombastische cocktail. Een leuke manier om terug binnen te komen, want de populariteit van de band gaat dankzij dit nummer alleen maar stijgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1061 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Queens of the Stone Age, alt-J, Jamie xx, Jorja Smith en veel meer naar Rock Werchter 2022!

We hebben er de afgelopen jaren naar gehunkerd, maar in 2022 zal onze knaldrang eindelijk worden beantwoord. Een van de plaatsen waar…
AlbumsRecensies

Nothing but Thieves - Moral Panic II (★★★½): Een kleine kers op de taart

Dat de mannen van Nothing but Thieves op dreef zijn, hoef je ons niet meer te vertellen. Sinds enkele jaren kunnen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing But Thieves - "Miracle, Baby"

Het loopt de laatste jaren op wieltjes voor Nothing But Thieves. Zeker in België en Nederland is de populariteit van Conor Mason…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.