Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nothing but Thieves – “Is Everybody Going Crazy?”

© CPU – Cédric Depraetere

Nothing But Thieves is weer helemaal terug van weggeweest. Langzaamaan vonden de Britten hun weg naar de top, door in het voorprogramma te staan van wereldbands zoals onder andere Twenty One Pilots en Muse. Hun populariteit ligt vooral in hun thuisland Groot-Brittannië redelijk hoog, maar ook in de rest van de wereld gaat die gestaag de lucht in. De jongens beginnen tegenwoordig zelfs al als headliner gepositioneerd te worden op de kleinere festivals. De Britten hebben ondertussen al twee degelijke platen en paar ep’s onder de arm; en daar komt binnenkort nog een nieuwe verzameling aan nummers bij. Via hun sociale media lieten Conor Mason en co al weten dat er veel nieuwe muziek aan zit te komen. Dit eerste voorsmaakje lijkt alvast net op tijd te komen dankzij de meer dan toepasselijke titel “Is Everybody Going Crazy?”

Het nummer ging zonet in première op BBC Radio 1 en we horen meteen dat Nothing But Thieves helemaal als herboren klinkt. Het nummer begint lekker dreigend met stevige gitaren en al snel flirt Conor Mason met de bovenkant van de toonladder. De groovy gitaren zorgen voor een leuk tempo, terwijl er zo nu en dan wat elektronica komt piepen. De refreinen klinken bijzonder catchy, wat vooral komt door de melodieuze zang. De rol van de gitaren wordt doorheen het nummer steeds belangrijker, wat op het einde zelfs uitmondt in een stevig instrumentaal stukje. Nothing But Thieves heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en mixt rock en pop tot een bombastische cocktail. Een leuke manier om terug binnen te komen, want de populariteit van de band gaat dankzij dit nummer alleen maar stijgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Nothing But Thieves: ‘Het is belangrijk voor een band om af en toe zware thema's aan te kaarten’

Dat rockbands in Engeland als paddenstoelen uit de grond schieten is geen geheim meer. Sinds 2012 staat ook Nothing But Thieves in…
AlbumsRecensies

Nothing But Thieves - Moral Panic (★★★★): Met de rug tegen de muur

‘Southend is a shithole.’ Wie op zondag 2 juli 2017 al rond de middag voor de Main Stage van Rock Werchter stond,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.