Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single This Is the Kit – “Coming to Get You Nowhere”

Als Kate Stables niet meteen een belletje doet rinkelen, zou dat ons niet verbazen. Onder haar alias This Is the Kit heeft ze de laatste jaren echter steeds meer stof doen opwaaien in de alternatieve folkscene. Haar doorbraak kwam er in 2015 met Bashed Out, maar het grote publiek wist ze twee jaar later pas te bereiken met Moonshine Freeze. Stilgezeten heeft ze sindsdien echter allesbehalve. Een NPR Tiny Desk-concert en touren met The National als achtergrondzangeres: weinig artiesten zullen het haar nadoen. Enkele weken geleden kondigde ze haar nieuwe album Off Off On aan en daar krijgen we vandaag de tweede single van te horen.

Zij die bekend zijn met het werk van This Is the Kit zullen meteen denken aan weemoedige, enigszins sobere gitaarmelodieën. Niks van dat op deze single. “Coming to Get You Nowhere” gaat onverwachts van start met een retro trompetmelodie en heel wat galm. De typische falsetto van Stables houdt het geheel luchtig maar straalt tegelijkertijd ook een zekere droefheid uit. Met het melodieuze, bijna zomerse “Coming to Get You Nowhere” toont Stables een andere kant van zichzelf zonder haar herkenbare melancholiek te verlaten. Off Off On komt op 23 oktober uit.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

10 september 2020

About Author

Sebastien Walgraeve


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief