Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEADLETTER – “Fit for Work”

Begin mei konden we je met plezier een nieuwe Britse band voorstellen. DEADLETTER opende namelijk fenomenaal met debuutsingle “Good Old Days”. Ondertussen zijn we een goeie vier maand verder en is het tijd om verder kennis te maken met het vijftal. Met “Fit for Work” laat de groep alvast een andere kant van zichzelf zien zonder daarbij de invloeden van bands als Gang of Four en The Fall te verliezen.

Met een baslijn en slechts een verhalende stem, heeft “Fit for Work” meteen een intense start. Dat er af en toe een ‘fit for work’ tussen wordt gesmeten, zorgt er voor dat je meteen mee bent met het nummer. Eens het dan volledig ontploft, hoor je een uitermate boeiende chaos ontstaan. DEADLETTER weet namelijk wat gierende saxofonen in het geheel te gieten en hierdoor ontstaat er een soort van angstaanjagend sfeertje. Toch wordt het nummer hierdoor niet minder toegankelijk. Nee, meer nog: het geeft de song een dynamiek die doet boeien en zelfs een bepaalde aanstekelijkheid in zich heeft. Chaotische noise mengen met een groovy baslijn, DEADLETTER liet het nog nooit zo catchy klinken.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

9 september 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief