Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single New Order – “Be a Rebel”

© Wouter Van Vaerenbergh

We horen nog eens iets van New Order. De band die herrees uit de assen van Joy Division bleef redelijk consistent de voorbije veertig jaar; enkel ‘nieuw’ lid Phil Cullingham verbrak in 2002 de orginele lineup. Ook vertrok bassist Peter Hook in 2007. Het collectief was niet weg te denken uit de jaren tachtig, en hun monsterhit “Blue Monday” is dan ook de meest verkochte 12-inchsingle allertijden. Ondertussen zijn we wel al een paar jaar verder en hun laatste album, Music Complete, dateert ondertussen van 2015. Het Britse vijftal viert in 2020 dus zijn veertigste levensjaar, en doet dat met een nieuwe single, “Be a Rebel”.

Om te beginnen met een ‘duh’-momentje zeggen we het volgende: “Be a Rebel” klinkt heel synthetisch. Oké, New Order staat bekend om de complexe en soms duistere synthpop waarmee ze miljoenen fans wisten te bekoren, maar hier bedoelen we dat op een andere manier. Deze single klinkt gewoon redelijk levensloos, en aan een gebrek aan synths ligt het niet. Er zijn er zelfs een stuk of drie te veel hier, en dat vrolijk pianoriedeltje dat te pas en te onpas komt opzetten mocht ook achterwege gelaten worden. Stuk voor stuk klinken deze synths alsof ze van plastic zijn gemaakt, zonder enige kleur of warmte, terwijl het nummer zelf de schijn van vrolijkheid duidelijk hoog wil houden. Het refrein is hier nog wel degelijk, zij het iets te suikerzoet en melig, maar alles daar tussenin lijkt op een wedstrijd ‘om ter meest synths in een vier minutenlang nummer proppen’. “Be a Rebel” bevindt zich ergens tussen iets steriel en vervelend, ver onder het kunnen van ervaren band als New Order.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

179 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…
InstagramLiveRecensies

Peter Hook & The Light @ Het Depot: Tussen gezapig en legendarisch

Leuven staat in alle eerlijkheid niet meteen bekend om zijn talrijke toeristische trekplijsters, maar toch bood de stad aan de Dijle gisterenavond…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.