Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – “Glamour”

BLOODHYPE

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te schrijven. Al snel vonden ze een sound, et voila: BLOODHYPE werd geboren in 2018. Het Berlijnse indiecollectief mag dan wel een beperkt repertoire hebben tot nu toe, ze brengen een sound die breed gesmaakt kan worden. In het handjevol nummers dat het viertal sinds ontstaan heeft geworpen, blijven er namelijk weinig sporen over van het punkproject dat origineel aan de wieg stond. Dat is ook het geval in hun nieuwste single. Sinds hun vorige werk was er twee jaar lang weinig momentum rond BLOODHYPE, maar met de recente aankondiging van een debuutalbum komt daar nu verandering in. Want van die aangekondigde plaat loste de band zopas een eerste nummer.

De nieuwe song, “Glamour”, maakt ons met een poppy opening meteen duidelijk dat we een catchy indienummer te horen zullen krijgen. Doorheen het ritmische drumwerk vloeit een gesynthetiseerd 80s-deuntje op de achtergrond. Die moderne aanwezigheid van nostalgische synthpop doorheen het hele nummer draagt ook het refrein, dat trouwens zeer meezingbaar is. De stem van frontman Elmar Weyland doet daarbij denken aan Brandon Flowers, mocht hij van minder kwalitatieve Duitse makelij geweest zijn. Met het tweede refrein barst de melodie harder open en pikt “Glamour” in op energie tot aan de wel zeer melancholische bridge. Na nog een kleine vocale crescendo bij de laatste strofe, valt het einde van de song haastig plat, waar we toch op meer hadden gehoopt.

“Glamour” vormt al bij al een hapklare single waarmee de eerdere sound van BLOODHYPE verder wordt doorgetrokken en belletjes doet rinkelen richting The Killers of White Lies. Het is een fijne song die makkelijk luistert – niet meer en niet minder dan dat. We hopen alvast dat het album meer van deze sound brengt, maar met hier en daar wat meer vuur aan de lont. Die debuutplaat, Modern Eyes, zou nog in de herfst van 2022 het levenslicht zien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pink Lemons - “Bittersweet”

Met twee ep’s en één single op het palmares zou je kunnen denken dat The Pink Lemons het groen nog achter hun…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Feist - Multitudes (★★★★): Onderdompelen in schoonheid

De Canadese singer-songwriter Leslie Feist heeft al een solocarrière van bijna 25 jaar achter de rug, maar toch heeft ze nog maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Joseph Cook - "MF BASSLINE"

In zijn Spotify-biografie onthult Will Joseph Cook dat zijn leerkrachten op school het hem sterk afraadden om voor zijn muzikale droom te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.