Features, Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (31 augustus – 6 september)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Raheaven – “7AM”

Elke week zijn er wel een aantal debuten die we willen voorstellen aan onze lezers. Zo willen we jullie deze week laten kennismaken met de Noord-Londense Raheaven, die al sinds jongs af aan volledig bezig is met muziek. Na dat ze enkele jaren vooral optrad in haar lokale scene, is ze nu helemaal klaar om de wereld te veroveren. Dat wil ze doen met het schalkse “7AM”, waarmee ze vooral haar prachtige soulstem in de schijnwerpers zet. Het is een ondeugend r&b-nummer dat perfect als achtergrondmuziek zou kunnen passen in de late avond wanneer we een wijntje zachtjes naar binnen gieten.

Tribe Friday – “Loosie”

Uit de bossen van Noord-Zweden kwam een kleine vier jaar geleden de indierockband Tribe Friday van achter een boom tevoorschijn. Ze zien zichzelf als een bende van vier gitaarslingerende kinderen die de dansvloer willen vullen met hun muziek. Dat laatste zou zeker lukken met hun nieuwste single “Loosie”. Het is een energierijk en losbollig nummer dat ons meteen aan Circa Waves en The Wombats doet denken. Geef ons maar meer van dit, heren!

House of EL – “Lazarus”

House of EL begon zijn carrière als jazztrompettist, maar toen hij zich toelegde op het produceren en schrijven van nummers voor andere artiesten, leek zijn muziekstijl een totaal andere weg in te slaan. Kieron McIntosh experimenteerde op die manier wat in de hiphopwereld en creëerde zo een heel eigen genre. Wanneer we nieuwste nummer “Lazarus” even fatsoenlijk bekijken, horen we een rustige, creatieve beat met somber getinte vocals die het geheel wat vervagen. De single heeft iets mysterieus rond zich hangen, maar toch bevat het ook iets daverends en kunnen we maar moeilijk blijven stilzitten. Ook de tekst van dit verrassend nummer is om duimen en vingers bij af te likken. Je houdt deze jongeman maar best goed in de gaten.

Friday Pilots Club – “Look Better In Gold”

Er is voorlopig nog steeds geen plaat uitgekomen van Friday Pilots Club. De groep uit Chicago legt vooral de nadruk op singles en dat lijkt wel goed te werken. Sinds 2017 kregen we jaarlijks wel wat muziek van de groep. Dit jaar komt er weliswaar eindelijk een ep aan en “Look Better in Gold” is daar een voorsmaakje van. Het geluid doet wat aan Twenty One Pilots of Imagine Dragons denken, maar dan net iets minder kitsch en met meer durf. Met zo’n geluid kan de groep weliswaar niet anders dan binnenkort een groot publiek bereiken; we zijn benieuwd.

ooi – “Twins”

Op 2 september was het volle maan. Voor heel wat mensen is dit ondertussen al een normaal gegeven, maar voor de indiepopband ooi betekent dit de uitgave van een nummer. Altijd wanneer er boven ons een volledig rond, blinkend ding naar beneden schijnt, lost het drietal wel iets nieuws. Dat spraken ze af bij het oprichten van de groep in 2016, wat via het internet gebeurde; de leden zijn dan ook een Italiaan, een Duitser en een Japanner. Het is een speciale combinatie die verbazingwekkend goede muziek maakt. “Twins” is zo’n vrolijke, speelse single waarmee we afscheid nemen van de laatste zomerdagen die er zitten aan te komen. De hoofdrol is weggelegd voor de lo-fi gitaar die zorgt voor een zweverig geheel. Op 1 oktober komt de volgende volle maan, en we zijn benieuwd wat de heren dan op ons afschieten.

Dansen Dansen

Hermitude – Spotlight (feat. Daniel Bedingfield)

Dansen, dansen, dansen! Elke week stellen we ook één swingbaar nummer aan jullie voor dat volgens ons wel in de bloementjes mag worden gezet. Ditmaal is het de beurt aan het Australisch elektronisch duo Hermitude. Zij brachten afgelopen week een verfrissende song uit samen met Daniel Bedingfield, die je misschien wel kent van zijn enige hit “If You’re Not The One”. Hij verzorgt “Spotlight” van een tekst die in je hoofd blijven slingeren. Dat komt niet alleen door hem, maar ook door de zweverige beats van het tweetal, dat duidelijk het onderste uit de kan heeft gehaald. Zullen we binnenkort terug mogen gaan dansen in ons favoriet café? We hopen het wel, en als we dat mogen doen, doen we dat het liefst op deze schijf.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 september 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief