Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Friday Pilots Club – “We Don’t Wanna Talk”

De Amerikaanse band Friday Pilots Club draait al mee sinds 2017, maar van een debuutalbum was al die tijd geen sprake. Na het lange wachten werd eerder dit jaar aangekondigd dat we op 9 mei de eerste langspeler, NOWHERE, mogen verwachten. Meer zelfs, op maandag 27 mei brengt Friday Pilots Club het album live in de Kavka Oudaan. Voorproefjes als “Vampire Disco” en “Spectator” toonden eerder al aan dat catchy gitaren omhuld in een laagje elektronica nog steeds centraal staan. Met “We Don’t Wanna Talk” wordt daar nogmaals de nadruk op gelegd.

De theatrale synths als intro geven ons misschien de verkeerde indruk, maar ook vandaag krijgen we weer een moderne rocksong voorgeschoteld. Starten doen de mannen nog rustig met een zwoele baslijn ondersteund door een strakke drumbeat, maar al snel wordt opgebouwd naar het krachtige refrein. Energieke gitaren blazen ons omver en maken stilzitten plots onmogelijk. Het valt haast niet te ontkennen dat Friday Pilots Club inspiratie heeft opgedaan bij Nothing But Thieves, maar dat kunnen we hen nauwelijks kwalijk nemen. De mix van elektronica en aanstekelijke rockelementen leidt ons soepel doorheen het nummer en creëert een meeslepend gevoel. Als kers op de taart vormt een gitaarsolo te midden van de krachtige gitaren het perfecte climaxmoment om het nummer mee af te sluiten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2024 (Festivaldag 2): Anticlimax tot de max

Pinkpop maakte de afgelopen vierentwintig uur een heuse fysieke transformatie door. Waar het festivalterrein op de eerste dag nog vol plassen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Nothing But Thieves - "Time :: Fate :: Karma :: God" & "Pure You"

Vorig jaar nog bracht Nothing But Thieves zijn vijfde langspeler Dead Club City uit. Voor wie daar niet genoeg van kon krijgen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "You've Got The Nerve"

Men durft tegenwoordig al eens zeggen dat echte rock-’n-roll uitgestorven is, maar gelukkig zijn er bands zoals Bad Nerves die ons het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.