Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Killer Be Killed – “Deconstructing Self-Destruction”

Een supergroep, dat is het minste wat je van deze band kan zeggen. Killer Be Killed bestaat uit Max Cavalera (Soulfly, Sepultura), Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), Ben Koller (Converge) en Troy Sanders (Mastodon). Als je het ons vraagt is dat een stevig samengestelde ploeg die van niemand nog enige kneepjes van het vak moet leren. Er zit zoveel muzikaal talent en ervaring achter deze band dat het simpelweg niet mis kan of mag gaan.

In 2014 bracht Killer Be Killed een eerste zelfbenoemd album uit. Dat werd met gemengde gevoelens ontvangen, wat grotendeels te wijten was aan de te hoge verwachtingen. Killer Be Killed brengt geen complexe muziek, maar goede groovy metal waarin de hand van elke muzikant voelbaar is. Vooral de groove van Max Cavalera is goed hoorbaar, maar ook de fijnere lijnen van Mastodon zijn merkbaar. Enkel de typische mathmetal van Converge en Dillinger Escape Plan wordt niet meegenomen. Dat maakt dat het geheel ook hier weer perfect verteerbaar is, alhoewel “Deconstructing Self-Destruction” met momenten snoeihard klinkt. Vooral het refrein met Max Cavalera op de zang is heerlijke, maar het is vooral het evenwicht tussen de drie stemmen die deze band zo leuk maakt. Het is een langer nummer geworden waardoor er meer gelet is op de songstructuur, die vroeger wel heel eenvoudig was.

Verwacht toch geen al te complexe structuren, maar gewoon een steengoed en rechtdoor groovy metalnummer. Soms moet het niet meer zijn, en dat wordt hier nogmaals onderstreept. Op 20 november brengt Killer Be Killed Reluctant Hero uit via Nuclear Blast. Verstand op nul en gaan met die banaan!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "Feast Of Fire'"

Tijdens de new wave of American heavy metal voorspelden criticasters dat Trivium ooit de Master of Puppets van de 21ste eeuw zou schrijven….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Alien Weaponry - "Tangaroa"

Voor een van de meest interessante nieuwe metalacts van de voorbije jaren moet je in Nieuw-Zeeland zijn, bij Alien Weaponry. De knapen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fear Factory - "Disruptor"

Het Amerikaanse Fear Factory doorzwom de afgelopen dertig jaar vele wateren van bezettingswisselingen. Toch houdt de band moedig stand en mogen ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.