Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Label Society – “End of Days”

© Justin Reich

Gitaarlegende Zakk Wylde startte zijn blitzcarrière als gitarist bij de liveband van Ozzy Osbourne. In 1987 moest hij op twintigjarige leeftijd de leegte opvullen van Randy Rhoads, de gitaargod die veel te vroeg overleed door een vliegtuigongeluk. Wylde kweet zich aardig van zijn job want No More Tears (1991) en Ozzmosis (1995) behoren intussen tot de betere soloalbums van Ozzy. Naast zijn interimopdrachten voor Ozzy nam hij in 1998 het soloalbum Book of Shadows op. Dat album kende een klein commercieel succes en zorgde voor een vaste samenwerking tussen Zakk en drummer Phil Ondich. Rond de eeuwwisseling was Black Label Society geboren en we mogen wel stellen dat de band doorheen de jaren is uitgegroeid tot een vaste waarde in de metalscene. De mengeling van Southern rock, groovemetal en Wyldes gillende gitaargeluiden maken dat Black Label Society nooit toegaf aan modegrillen. Drie jaar geleden releasete de groep een greatest hits-album, nu staat er een nieuwe release in de steigers. Het elfde studioalbum Doom Crew Inc. komt uit op 26 november. Daarvan hoorden we eerst de single “Set You Free” en nu is het de beurt aan “End of Days”.

“End of Days” is geen zwaarmoedige voorspelling over het einde van de wereld of de mensheid. De track komt daarentegen kalm op gang met een melodische powerchordriff die aangenaam in het gehoor ligt. Naarmate het nummer vordert, zakt de spanning enigzins weg en wordt het iets te melancholisch. Pas vanaf het tweede gedeelte weet BLS ons terug bij de les te houden. Zakk is het soleren duidelijk nog altijd niet verleerd, maar hij beperkt zijn pinch harmonics tot een minimum. Daar zijn we niet rouwig om want gezien de titel, zou het ongebruikelijk zijn om ineens een potje spierballenmetal te spelen. “End of Days” is dan ook ideaal om een miezerige herfstdag in rust door te brengen met een stevige tas koffie. Als je nog nooit hebt gehoord van Black Label Society, is deze single dus een prima startpunt.

Op vrijdag 17 juni speelt Black Label Society op Graspop 2022. Er zijn nog dagkaarten beschikbaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Degradation Rules" (feat. Tony Iommi)

Ozzy Osbourne en Tony Iommi vormden jarenlang de ruggengraat van Black Sabbath. De band brak in 1970 door met hun gelijknamige debuutalbum….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parkway Drive – “The Greatest Fear”

Parkway Drive is, naast AC/DC, het succesvolste metalexportproduct uit Australië. Door hun indrukwekkende toewijding schopten de heren het tot de headlinepositie in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ozzy Osbourne - "Patient Number 9" (feat. Jeff Beck)

Ozzy Osbourne heeft natuurlijk al lang geen introductie meer nodig. De legendarische frontman brak in de jaren ’70 door met Black Sabbath…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.