banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts & Robbie Williams – “Strange Days”

De prettig gestoorde bende van The Struts weet duidelijk niet wat het woordje ‘stilzitten’ betekent. Slechts enkele dagen nadat de band samenwerkte met The Strokes-gitarist Albert Hammond Jr op “Another Hit of Showmanship”, zijn de Britten alweer terug van de partij. Ook dit keer is dat met een bekende naam, al is die dit keer wel veel groter dan vorige keer. Niemand minder dan levende legende Robbie Williams is te horen op het toepasselijke “Strange Days”. Samen met de single werd overigens ook een gelijknamige plaat bekendgemaakt. Die zal vanaf volgende maand beschikbaar zijn. Nu zijn we vooral benieuwd of de spotlight groot genoeg is om zowel Luke Spiller als Robbie Williams te laten schitteren, want ze kunnen er allebei wat van. 

De zonnige indiegitaren vanop de vorige single zijn met de noorderzon verdwenen en hebben op “Strange Days” plaatsgemaakt voor een rustige piano. Spek voor de bek van Robbie Williams dus, die je op die manier meteen rond zijn vinger weet te winden. De wisselwerking met Spiller pakt goed uit, want ze weten allebei als geen ander emotie in hun strofes te steken. Af en toe lijkt het nummer dan tot een ontploffing te komen, maar veel verder dan een poppy stroomversnelling komen we niet. Na een tijdje komt er nog eens een elektronische gitaar bij kijken die ervoor zorgt dat het allemaal wat bombastischer gaat klinken, maar de samenwerking kabbelt over het algemeen gewoon wat voort. Zo heeft The Struts zich dus ook laten verleiden tot een corona-getint album, want Strange Days is – hoe kan het ook anders – helemaal tijdens de lockdown gefabriceerd. 

Strange Days, is vanaf 16 oktober beschikbaar. Naast Robbie Williams en Albert Hammond Jr zullen ook Tom Morello van Rage Against The Machine en Phil Collen & Joe Elliot van Def Leppard op het album te horen zijn. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts & Albert Hammond Jr - "Another Hit of Showmanship"

Onze vrienden van The Struts worden al eens graag vergeleken met Queen. Niet omdat ze ook zo legendarisch zijn, maar omdat ze…
AlbumsRecensies

Millionaire - APPLZ ≠ APPLZ (★★★★): Appeltje voor de dorst

Tim Vanhamel speelde bij Evil Superstars en tourde met dEUS alvorens hij zijn eigen band startte, maar we zijn toch blij dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Millionaire - "Strange Days"

Dat Millionaire meer dan een tweede adem heeft gevonden, mag gerust gezegd worden. Aan het begin van dit decennium hielden ze ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.