Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts & Robbie Williams – “Strange Days”

De prettig gestoorde bende van The Struts weet duidelijk niet wat het woordje ‘stilzitten’ betekent. Slechts enkele dagen nadat de band samenwerkte met The Strokes-gitarist Albert Hammond Jr op “Another Hit of Showmanship”, zijn de Britten alweer terug van de partij. Ook dit keer is dat met een bekende naam, al is die dit keer wel veel groter dan vorige keer. Niemand minder dan levende legende Robbie Williams is te horen op het toepasselijke “Strange Days”. Samen met de single werd overigens ook een gelijknamige plaat bekendgemaakt. Die zal vanaf volgende maand beschikbaar zijn. Nu zijn we vooral benieuwd of de spotlight groot genoeg is om zowel Luke Spiller als Robbie Williams te laten schitteren, want ze kunnen er allebei wat van. 

De zonnige indiegitaren vanop de vorige single zijn met de noorderzon verdwenen en hebben op “Strange Days” plaatsgemaakt voor een rustige piano. Spek voor de bek van Robbie Williams dus, die je op die manier meteen rond zijn vinger weet te winden. De wisselwerking met Spiller pakt goed uit, want ze weten allebei als geen ander emotie in hun strofes te steken. Af en toe lijkt het nummer dan tot een ontploffing te komen, maar veel verder dan een poppy stroomversnelling komen we niet. Na een tijdje komt er nog eens een elektronische gitaar bij kijken die ervoor zorgt dat het allemaal wat bombastischer gaat klinken, maar de samenwerking kabbelt over het algemeen gewoon wat voort. Zo heeft The Struts zich dus ook laten verleiden tot een corona-getint album, want Strange Days is – hoe kan het ook anders – helemaal tijdens de lockdown gefabriceerd. 

Strange Days, is vanaf 16 oktober beschikbaar. Naast Robbie Williams en Albert Hammond Jr zullen ook Tom Morello van Rage Against The Machine en Phil Collen & Joe Elliot van Def Leppard op het album te horen zijn. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pinkpop 2023 (Festivaldag 2): Roze kopjes op allerlei wijzen

Met factor vijftig onder de arm om de roodroze hoofden te beschermen, stonden we gisteren weer klaar om aan de tweede dag…
InstagramLiveRecensies

Robbie Williams @ Sportpaleis: Popicoon uit een vorige eeuw

Van alle ex-Take That-leden is Robbie Williams de enige die wereldwijd een succesvolle carrière wist uit te bouwen. Raar maar waar is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts - "Fallin' With Me"

Britse glamrock zoals Queen het tijdens de vorige eeuw kon, maar dan in het heden, dat is een goede omschrijving van The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.