Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts & Albert Hammond Jr – “Another Hit of Showmanship”

Onze vrienden van The Struts worden al eens graag vergeleken met Queen. Niet omdat ze ook zo legendarisch zijn, maar omdat ze er ook graag uitspringen. Glamrock dus, en dat neemt hun frontman redelijk letterlijk, want hij zal er alles aan doen om in de spotlights te staan. Het zorgt niet alleen voor leuke taferelen op het podium, maar ook muzikaal mag het er zijn. Aan albums en singles geen gebrek, want zelfs als er geen album aankomt, brengen de mannen graag wat muziek uit. Dit keer is dat zelfs met een redelijk grote naam, namelijk Albert Hammond Jr. Als de naam op zich je nog niet zoveel zegt, ken je ongetwijfeld de band waarvan hij de gitarist is: The Strokes.

Dat er een Strokes-lid de gitaar over de schouder heeft hangen, wordt al snel duidelijk op “Another Hit of Showmanship”. De glitterknop wordt dichtgedraaid en de indie-invloeden stromen toe op het nummer. Dankzij de drums en gitaren hangt er een vrolijke, catchy sfeer doorheen het nummer, en dan moet Luke Spiller zijn ding nog komen doen. Met de nodige emotie en drama kan je bijna horen hoe hij zich smijt. In de refreinen haalt hij een paar keer uit met zijn stem en krijgt ook Albert Hammond Jr de kans om zijn ding helemaal te doen. Het zorgt allemaal voor een glimlach op je gezicht, een warm gevoel in je buik en vooral een oorwurm in je oor. De zomer mag dan wel bijna voorbij zijn; The Struts heeft met “Another Hit of Showmanship” nog een zonnestraaltje van een indierocknummer gemaakt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts - "Fallin' With Me"

Britse glamrock zoals Queen het tijdens de vorige eeuw kon, maar dan in het heden, dat is een goede omschrijving van The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts & Robbie Williams - “Strange Days”

De prettig gestoorde bende van The Struts weet duidelijk niet wat het woordje ‘stilzitten’ betekent. Slechts enkele dagen nadat de band samenwerkte…
LiveRecensies

The Struts @ Zappa: Fout feestje, juiste muziek

Indien Queen enkele decennia later had komen bovendrijven, was hun bandnaam The Struts geweest. Schaamteloze glamrock en een frontman die met een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.