Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Paraphernalia”

In september vorig jaar—wat gezien de lockdown intussen een eeuw geleden lijkt—kwamen de huidige Engelse voortrekkers van de psychedelische rock met hun derde plaat. Al te positief waren we evenwel niet over Hot Motion, dat vooral als Temples op autopiloot klonk. Hoewel we ons best wel amuseerden op de hieraan gelinkte passage in de Brusselse Botanique, werd het daar ook erg duidelijk dat het nieuwe materiaal op het podium evenmin kon bekoren.

Al sinds vorige week werd op sociale media nieuw werk beloofd, en een eerste single verschijnt vandaag. Van een merkbare herpakking kunnen we helaas niet spreken. Temples, dat zich sinds het promoveren van de Nederlander Rens Ottink tot officieel lid opnieuw een kwartet mag noemen, bewandelt reeds verkende paden met “Paraphernalia”. De koorknapenzang van James Edward Bagshaw wordt identiek meegespeeld door synths en gitaar, al kunnen we niet echt stellen dat deze matige melodielijn dat verdiende. De beweeglijke baslijn is boeiender, maar is zo verzonken in de mix dat het effect ervan grotendeels verloren gaat. Alleen tijdens de instrumentale brug hebben we even het gevoel dat er nog wat spreekwoordelijke stimulerende middelen in het nummer worden geïnjecteerd, maar na een tiental seconden wordt die illusie alweer doorbroken.

Slecht kunnen we “Paraphernalia” niet echt noemen, want dat zou nog steeds impliceren dat het emoties in ons losmaakte. Na het horen van dit nummer zijn we eerlijk gezegd voornamelijk onverschillig achtergebleven. Deze groep kan stukken beter, en we hopen dan ook daar in de toekomst nog bewijzen van te horen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples - "Gamma Rays"

Temples stond tien jaar geleden mee aan de wieg van de psychedelische rockrevival. De Britten kregen echter nooit de status van een…
LiveRecensies

Temples @ Botanique (Orangerie): Pieken en dalen

Geheel lyrisch waren we niet over Hot Motion, de derde van Temples die in september verscheen. Het trio uit het Engelse Kettering had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.