Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Gamma Rays”

Temples stond tien jaar geleden mee aan de wieg van de psychedelische rockrevival. De Britten kregen echter nooit de status van een Tame Impala, maar bleven met regelmaat van de klok nieuwe albums uitbrengen. Anno 2023 moeten we voor zweverige melodieën en gelukzalig gegalm nog steeds aan het adres zijn van James Bagshaw, Tom Walmsley, Adam Smith en Rens Ottink. Hot Motion uit 2019 en de single “Paraphernalia” lieten ons spijtig genoeg onverschillig, al kan het aankomende album Exotico daar verandering in brengen. Halverwege de werkweek doen de rockers ons reeds verlangen naar een stomend feestje in een flashy discobar.

“Gamma Rays” windt er namelijk geen doekjes om. De pompende synthbeats brengen ons direct in de stemming om onze dansbenen los te gooien. Bagshaws vocalen zoeken geen ongekende hoogtes waardoor de track niet als een sneltrein voorbijraast. De composities vormen eerder een atmosferische chemie die ons de aardse vluchtigheid doen vergeten, maar zulke stofuitwisselingen waren we eerder al gewend. Het is dus niet zo dat we onze vleugels op de vloer liggen spreiden of natuurlijk high gaan worden. Dat de single precies afklokt op vier minuten en twintig seconden is bijzaak. Niettegenstaande blijft het een leuk vertier om kort even weg van de wereld te zijn.

Exotico verschijnt op 14 april. Temples doet eerst een kleinschalige UK-tournee, vooraleer ze de oversteek maakt naar Europa.

Instagram / TikTok / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Temples @ Botanique (Rotonde): Zonder boobytraps

Temples gaat ondertussen toch al een goeie tien jaar mee en in die carrière was België een veelvoorkomende stop in hun tourschema….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Temples – “Paraphernalia”

In september vorig jaar—wat gezien de lockdown intussen een eeuw geleden lijkt—kwamen de huidige Engelse voortrekkers van de psychedelische rock met hun…
LiveRecensies

Temples @ Botanique (Orangerie): Pieken en dalen

Geheel lyrisch waren we niet over Hot Motion, de derde van Temples die in september verscheen. Het trio uit het Engelse Kettering had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.