Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “Ludens”

© CPU – Bert Savels

Bring Me the Horizon heeft het afgelopen decennium een gigantische facelift ondergaan. In 2006 was de band nog een icoon in wording binnen de deathcore-scene, maar sinds hun laatste plaat amo is er van die harde gitaren nog maar weinig overgebleven. Wie had dan ook ooit gedacht dat we de heren deze zomer nog met een danseressen en een commerciële popshow op de Main Stage van Rock Werchter zouden zien? Gelukkig lijken de Britten op hun nieuwste single “Ludens” de middenweg gevonden te hebben tussen de hardere gitaren vanop That’s the Spirit en hun hedendaagse elektronische sound.

Er staan een aantal straffe namen op de tracklist van de nieuwe videogame Death Stranding. Zo kregen we onder andere al een nummer van CHVRCHES te horen, en werken ook artiesten als Khalid en Major Lazer mee aan de soundtracks. Vandaag vervoegt Bring Me the Horizon dus dat rijtje. “Ludens” opent extreem elektronisch en de bassen vliegen ons meteen om de oren. In het refrein komen er dan drums bij en na een elektronische opbouw, krijgen we toch enkele flarden van het oude Bring Me the Horizon te horen. Af en toe komt er al eens een gitaartje piepen en schreeuwt Oli Sykes de longen uit zijn lijf. Na een goeie drie minuten volgt er dan een drop, waarna we nog een goeie minuut een aantal harde riffs te horen krijgen.

Op “Ludens” horen we dus vooral de commerciëlere kant van Bring Me the Horizon, maar krijgen we zo nu en dan toch nog eens flarden te horen van een paar stevige gitaren. De Britten zorgen voor een leuk afwisselend nummer, dat wel eens een hitje zou kunnen worden.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

681 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
AlbumsRecensies

Bring Me the Horizon - POST HUMAN: SURVIVAL HORROR (★★★★½): Het beste van allerlei werelden

Bring Me the Horizon is al jaren een band met veel voor- en tegenstanders, en daar lijken de Britten de lol wel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bring Me the Horizon – “Teardrops”

Bring Me the Horizon is terug van nooit echt weggeweest, maar voor veel metalcorefans moet hun afwezigheid een stuk langer aangevoeld hebben. amo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.