Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Struts – “Fallin’ With Me”

© Carsten Windhorst

Britse glamrock zoals Queen het tijdens de vorige eeuw kon, maar dan in het heden, dat is een goede omschrijving van The Struts. De vier mannen zijn ondertussen tien jaar bezig en konden in die tijd al grote namen strikken als gastmuzikanten: van Kesha (“Body Talks“) over Albert Hammond Jr. (“Another Hit of Showmanship“) en Robbie Williams (“Strange Days“) tot zelfs Paris Jackson (“Low Key In Love“) vorig jaar. In veel van hun laatste werk was op te merken dat het precies allemaal wat kalmer mocht, getuige de piano die op meerdere nummers de plak zwaaide. Het laatste wapenfeit van de band was dan weer een stevige cover van Queens “We Will Rock You“, wat qua gevoel hetzelfde zou zijn mocht Greta Van Fleet iets van Led Zeppelin uitbrengen. Een dikke maand geleden voegde The Struts “Fallin’ With Me” toe aan de setlist tijdens hun tour in het Verenigd Koninkrijk en vandaag brengen ze dat nummer uit als single.

Vanaf de eerste tonen waan je je in een overvol stadion waar een knotsgek optreden bezig is. De basdrum gaat op een lekker ritme van start en blijft je meeslepen doorheen het volledige nummer, maar dat kan ook aan het strakke tempo liggen. Zanger Luke Spiller schreef het nummer na enkele lange avonden op de Sunset Strip in Hollywood tijdens hun Noord-Amerikaanse tour. Als luisteraar word je gedurende nog geen drie minuten op een zwoele, doch knallende manier uitgenodigd om mee te genieten van de sfeer, een missie waar de band wat ons betreft alvast in slaagt. Aan “fa-fa-fa’s” en “oh-oh-ohs” alvast genoeg om als opzwepend meezingertje live te worden ingezet.

De glitterende decadentie druipt van deze “Fallin’ With Me” af, maar laat net dat hetgeen zijn waar The Struts goed in is. Momenteel werkt de band de Aziatische tour af, waarna ze nog richting Noord-Amerika trekken. Wij hopen alvast dat ze daarna de studio intrekken en met album nummer vier naar buiten zullen komen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Queen + Adam Lambert @ Sportpaleis: Kroon op het werk

Eerder deze week nog The Rolling Stones en Sting en gisterenavond Queen… Het regent tegenwoordig levende legendes in ons land. Nu ja,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Miles Kane - Change the Show (★★½): Nog niet helemaal in de goede richting

In de alternatieve muziekwereld is Miles Kane al enkele jaren een gevestigde waarde. Zo was hij als jonge twintiger in het begin…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ghost - "Call Me Little Sunshine"

Het Zweedse Ghost kwam vanmorgen met zalvend nieuws. In september dropten Papa Emeritus IV en zijn Nameless Ghouls de half-ballade “Hunter’s Moon“….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.