Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Robert Glasper (feat. Meshell Ndegeocello & H.E.R.) – “Better Than I Imagined”

Robert Glasper zit niet stil. Eerder dit jaar bracht hij een sterke ep uit met Kamasi Washington, Terrace Martin en 9th Wonder, maar ook lang daarvoor wist de Amerikaan al een indruk na te laten op de muziekwereld. Met Black Radio wist de pianist in 2012 de Grammy voor beste r&b album te veroveren en daarnaast was hij nog een aantal keer genomineerd. Het samenwerken met andere artiesten gaat Glasper goed en zo krijgen we een samenwerking met Meshall Ndegeocello en H.E.R. te horen. Die eerste combineert genres als jazz, hiphop en rock in haar muziek sinds het begin van de jaren ’90. H.E.R. bracht haar eerste album slechts enkele jaren geleden uit, maar werd ondertussen ook al vijf keer genomineerd voor een Grammy. Net als Ndegeocello (die al dubbel zoveel keer genomineerd is geweest) won ze nog geen enkele keer. Met andere woorden: hoewel dit trio in totaal bijna twintig keer is genomineerd voor een Grammy wist slechts één iemand een beeldje mee te nemen naar huis.

“Better Than I Imagined” is de titel van de dromerige, zwoele samenwerkingen. H.E.R. neemt het grootste deel van de vocals voor haar rekening en haar zachte stem vormt een mooi contrast met de diepere stem van Meshell Ndegeocello. Doorheen het lied vormt de piano de rode draad waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Het volledige nummer heeft een relaxte sfeer die aantrekkelijk is en wanneer het lied een einde lijkt bereikt te hebben aan vier en een halve minuut, zijn we blij dat er na een korte stilte nog wat muziek komt met gehum van H.E.R.. “Better Than I Imagined” voelt aan als een zeer organische samenwerking.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1196 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
InstagramLiveRecensies

Coldplay @ Koning Boudewijnstadion: Ecologisch en kleurrijk feesten

Coldplay is een band die altijd door gemengde meningen onthaald zal worden. Toch lukt het de mannen om een Koning Boudewijnstadion in…
AlbumsRecensies

Denzel Curry - Melt My Eyez, See Your Future (★★★★): Een mannelijke man reikt naar de andere kant

Elk genre zijn contraire helden, en zo ook Denzel Curry. Talloze memes werden reeds gewijd aan Curry’s nummers, gezichtuitdrukking of uitspraken, waarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.