Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Robert Glasper (feat. Meshell Ndegeocello & H.E.R.) – “Better Than I Imagined”

Robert Glasper zit niet stil. Eerder dit jaar bracht hij een sterke ep uit met Kamasi Washington, Terrace Martin en 9th Wonder, maar ook lang daarvoor wist de Amerikaan al een indruk na te laten op de muziekwereld. Met Black Radio wist de pianist in 2012 de Grammy voor beste r&b album te veroveren en daarnaast was hij nog een aantal keer genomineerd. Het samenwerken met andere artiesten gaat Glasper goed en zo krijgen we een samenwerking met Meshall Ndegeocello en H.E.R. te horen. Die eerste combineert genres als jazz, hiphop en rock in haar muziek sinds het begin van de jaren ’90. H.E.R. bracht haar eerste album slechts enkele jaren geleden uit, maar werd ondertussen ook al vijf keer genomineerd voor een Grammy. Net als Ndegeocello (die al dubbel zoveel keer genomineerd is geweest) won ze nog geen enkele keer. Met andere woorden: hoewel dit trio in totaal bijna twintig keer is genomineerd voor een Grammy wist slechts één iemand een beeldje mee te nemen naar huis.

“Better Than I Imagined” is de titel van de dromerige, zwoele samenwerkingen. H.E.R. neemt het grootste deel van de vocals voor haar rekening en haar zachte stem vormt een mooi contrast met de diepere stem van Meshell Ndegeocello. Doorheen het lied vormt de piano de rode draad waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Het volledige nummer heeft een relaxte sfeer die aantrekkelijk is en wanneer het lied een einde lijkt bereikt te hebben aan vier en een halve minuut, zijn we blij dat er na een korte stilte nog wat muziek komt met gehum van H.E.R.. “Better Than I Imagined” voelt aan als een zeer organische samenwerking.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 augustus 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief