Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Octavian, Gunna & SAINt JHN – “Famous”

De BBC Sound Of 2019 doet het al een tijdje erg goed. Grimeartiest Octavian werkt dan ook al even aan zijn toekomst en doet dat vooral door steengoede nummers uit te brengen. De in Frankrijk geboren hiphopper sloeg er al in om enkele grote hits te maken met ettelijke gevestigde waarden als Skepta, A$AP Ferg, Smokepurpp, Diplo, Mura Masa en The Blaze. We hebben het dan bijvoorbeeld over het vlijmscherpe “Bet”, het zuiderse “Papi Chulo” en zijn integrerende samenwerking met Gorillaz op het nonchalante “Friday 13th”. Hij heeft doorheen de jaren een sterk vermogen opgericht en dat deed hij allemaal zonder een debuutalbum. Dat komt normaal gezien eind dit jaar uit. Eerder kregen we wel al een eerste voorsmaakje van die langspeler met “Rari (Chapter 1)”, en vandaag komt er nog een voorproefje uit met “Famous”. Hierin slaat de Londense rapper de handen in elkaar met opkomende talenten Gunna en SAINt JHN.

“Famous” gaat over de negatieve aspecten van Octavians groeiende roem. Hij vindt het jammer dat veel mensen niet enkel verbonden zijn met hem voor vriendschap, maar ook voor zijn rijkdom. We horen dan ook dat Octavian het er wat moeilijk mee heeft en zich wat teruggehouden opzet. Dat merken we vooral op in de beat die zich deze keer niet inzet op het tempo, maar vooral op de flow die het met zich meebrengt. De lines en de rhymes van de Londenaar daarentegen zitten wel vol met vuur en worden op een sterke manier afgeschoten zonder ook maar één kramp te geven. De rappers SAINt JHN (die je kan kennen van zijn hit “Roses”) en Gunna helpen het beeld mee te schilderen nadat ze zelf ook sinds kort een respectievelijke stijging hebben gemaakt naar het supersterrendom. Ze brengen zeker en vast een meerwaarde met zich mee, en laten zien dat ze er volledig klaar voor zijn om verder door te breken.

Een hit zal het progressieve “Famous” niet worden. Het zal eerder een les zijn voor beginnende artiesten die zich goed bewust moeten zijn van dit veel voorkomende probleem.

Octavian: Facebook / Instagram

Gunna: Facebook / Instagram

SAINt JHN: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SABLES MOUVANTS" (feat. Absolem)

Na de krachtige soloplaat die Jazz Brak eerder dit jaar uitbracht, komt hij nu met nieuw solowerk. Dit keer nodigt Jazz de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.