Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Octavian feat. Skepta & Michael Phantom – “Bet”

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Weinig grimeartiesten die momenteel op zo’n grote aandacht kunnen rekenen als Octavian. De in Frankrijk geboren hiphopper werd dit jaar door de BBC uitgeroepen tot BBC Sound of 2019 en met voorgaande winnaars als Adele, Sam Smith en recent nog Sigrid, weet je dat je een mooie toekomst te wachten staat. Vorig jaar bracht de 23-jarige Octavian pas nog een uitgebreide mixtape uit met Spaceman en onlangs werkte hij nog samen met Mura Masa en Diplo. Voor zijn nieuwste single “Bet” sloeg hij echter de handen in mekaar met de Britse grimeheld Skepta en opkomend talent Michael Phantom.

Fans die hem in februari in de Botanique aan het werk zagen, zullen “Bet” wel herkennen, want het nummer was toen ook al onderdeel van zijn liveshow. In ieder geval zijn we heel blij dat het nummer nu ook een officiële release krijgt, want zelden kregen we zo een sterke Octavian te horen als op “Bet”. De beat is vlijmscherp en vliegt je in een razend snel tempo om de oren. Bovendien is de flow van Octavian op zijn nieuwste ‘on point’, maar niet alleen over Octavian zijn deel worden we enthousiast. Skepta toont in enkele zinnen waarom hij de koning van de grime is, terwijl nieuwkomer Michael Phantom zijn kunnen ook mag etaleren. Wij durven alvast te wedden dat “Bet” de carrière van Octavian nog een extra duwtje in de rug zal geven.

Deze zomer kan je Skepta aan het werk zien op het Waalse festival Dour waar hij op zaterdag 13 juli onder andere de affiche deelt met o.a.  Parov Stelar, Neurosis en Damso!

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 februari 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief