Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meltheads – “We Used To”

Meltheads: een bende nozems bij elkaar die volgens zichzelf geen toekomst hebben. Wij geven ze volledig ongelijk, want op muzikaal vlak zijn ze zeker nog niet uitgespeeld en verwachten we nog heel veel van de opkomende Antwerpse band. Na het horen van hun vorige twee prachtsingles, het stevige “Disco of L’amore” en het surfachtige “Sweet Monica”, konden we niet wachten op nieuw werk, dus we zijn heel blij dat dat er vandaag eindelijk is. Spijtig genoeg stappen de heren wel lichtjes af van hun succesformule en krijgen we een alternatieve vorm te horen van hun geluid.

“We Used To” begint dan ook niet zo stevig als we normaal van Meltheads gewoon zijn. Het start juist met een verfrissende deun op de gitaar die verrassend binnenkomt. Diezelfde tonen die we in het begin krijgen, worden voor de rest van het nummer aangehouden, maar worden wel vergezeld door de volwassen stem en eenvoudige melodieën van zanger Sietse Willems, die perfect bij de instrumentatie passen. Ook het slagwerk geeft de single een belangrijke meerwaarde, want zonder dat alles zou de saaiheid mogelijk wat toeslaan en weten we niet of het strandliggevoel stand zou houden. Al bij al is “We Used To” een goede single waarin de Antwerpenaren het iets anders aanpakken, maar geef ons toch in het vervolg maar die rockpunkers terug die alles in lichterlaaie zetten.

Meltheads zegt binnenkort op de proppen te komen met een eerste ep, maar voorlopig hebben we nog geen officiële datum en naam voor dat project. We kijken ernaar uit en zijn benieuwd wat ze ons nog meer te bieden hebben.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Naïef"

Veronderstellen dat Meltheads momenteel een topjaar beleeft, is wellicht een klein understatement. Het garagerockviertal uit het Antwerpse gooide de afgelopen twaalf maanden…
FeaturesWedstrijden

Tien tips voor Trix in het najaar + win duotickets

We kunnen er weer aan beginnen: het concertseizoen. Hopelijk verloopt dit seizoen normaler dan de vorige twee jaar en kunnen we alle…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.