Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Meltheads – “We Used To”

Meltheads: een bende nozems bij elkaar die volgens zichzelf geen toekomst hebben. Wij geven ze volledig ongelijk, want op muzikaal vlak zijn ze zeker nog niet uitgespeeld en verwachten we nog heel veel van de opkomende Antwerpse band. Na het horen van hun vorige twee prachtsingles, het stevige “Disco of L’amore” en het surfachtige “Sweet Monica”, konden we niet wachten op nieuw werk, dus we zijn heel blij dat dat er vandaag eindelijk is. Spijtig genoeg stappen de heren wel lichtjes af van hun succesformule en krijgen we een alternatieve vorm te horen van hun geluid.

“We Used To” begint dan ook niet zo stevig als we normaal van Meltheads gewoon zijn. Het start juist met een verfrissende deun op de gitaar die verrassend binnenkomt. Diezelfde tonen die we in het begin krijgen, worden voor de rest van het nummer aangehouden, maar worden wel vergezeld door de volwassen stem en eenvoudige melodieën van zanger Sietse Willems, die perfect bij de instrumentatie passen. Ook het slagwerk geeft de single een belangrijke meerwaarde, want zonder dat alles zou de saaiheid mogelijk wat toeslaan en weten we niet of het strandliggevoel stand zou houden. Al bij al is “We Used To” een goede single waarin de Antwerpenaren het iets anders aanpakken, maar geef ons toch in het vervolg maar die rockpunkers terug die alles in lichterlaaie zetten.

Meltheads zegt binnenkort op de proppen te komen met een eerste ep, maar voorlopig hebben we nog geen officiële datum en naam voor dat project. We kijken ernaar uit en zijn benieuwd wat ze ons nog meer te bieden hebben.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "I Want To Kill You"

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The YeahTones - "Nicotine"

The YeahTones, het klinkt je waarschijnlijk niet onmiddellijk bekend in de oren, maar na deze nieuwe knaller kan je er geen genoeg…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tigers Jaw - "Lemon Mouth"

Wanneer je My Chemical Romance en Fall Out Boy als invloeden aanhaalt, weet je dat je in een emo/poppunkband zit. Dat geldt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.