Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Meltheads – “Disco Of L’Amore”

Ze noemen zichzelf vier nozems die geen toekomst hebben, en dan maar op een gitaar zijn beginnen rammen en bovendien houden van bier, eitjes en feesten. Meltheads is de naam van de bende uit Antwerpen die staan te popelen om door muzikaal België te worden ontdekt. Nochtans bestaat de band nog niet al te lang, sinds maart 2018, maar toch hebben ze al aardig wat naambekendheid kunnen verwerven in de Scheldestad. Met hun debuutsingle “Disco Of L’Amore” volgt hoogstwaarschijnlijk de rest van Vlaanderen.

“Disco Of L’Amore” duurt amper twee minuten, maar die volstaan volstrekt om hun kunde te demonstreren. Ondanks een nogal nietszeggende intro ontwikkelt het nummer zich al snel in een vlot punknummer. Humor hebben de jongens in ieder geval, want hun videoclip (gemaakt door William Van Bavel) is oerkomisch en tegelijk ook weer heel punk. Zo snel als het nummer begint, is het overigens ook al weer voorbij en dat is misschien het enige wat we op het nummer hebben aan te merken (en dat is eigenlijk ook weer positief). Maar goed, Meltheads hebben goud in handen en mits ze bij de juiste mensen terecht komen, is het enkel nog een kwestie van tijd vooraleer ze heel België in rep en roer zullen zetten.

Je kan Meltheads de komende maand live aan het werk zien in de Kavka te Antwerpen (1/3), Carbon te Antwerpen (7/3) en de Kinky Star in Gent (15/3)

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Sound Track: Selectieronde 08/10 @ Kavka (Antwerpen)

Na een jaartje covidpauze is het eindelijk zover! De tweede editie van Sound Track werd op gang getrapt in Aarschot en Antwerpen….
Features

Voorbeschouwing Sound Track 2021 – Selectierondes 08/10

Sound Track is het veelbesproken nieuwe muziekconcours waarvoor enorm veel handen in elkaar werden geslagen. De wedstrijd werd namelijk op touw gezet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "Trash Can"

‘Let me be your garbage’, zo klinkt het in “Trash Can”. Meltheads is nochtans allesbehalve rijp voor de vuilbak. In 2019 maakte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.