Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Sweet Monica”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een nieuwe single van Meltheads, dat wil zeggen niet langer dan twee minuten scheuren. Begin februari speelde het viertal hun laatste show met hun drummer Thibault Rottiers. Benieuwd wie in zijn voetstappen treedt en of hij een even weelderige haardos heeft dan zijn drie kompanen. De combinatie van hun retro looks en hun mix van garage en surf punk nummers, maakt dat Meltheads zich onderscheidt van de rest. Na hun zalige eerste single “Disco Of L’Amore” zijn wij dus erg benieuwd hoe “Sweet Monica” klinkt!

“Sweet Monica” begint met een catchy en leuke surf intro, gevolgd door stevige garage riffs. Met dit nummer willen de vier heren hun liefde betuigen aan een jongedame, en daar hebben ze heel wat voor over. ‘Sweet Monica, yeah you do like to drink. Well I’ve got two bottles of wine and you can throw up in my kitchen sink.’ Easy as that. Tussen de twee strofes vinden we een heerlijke solo, waarvan de sound ons best doet denken aan de mannen van SONS. Op hun YouTube kanaal stond reeds een live versie van dit nummer, die zeker ook de moeite waard is om te checken. Kortom, een prima opvolger voor “Disco Of L’Amore”.

De vier nozems uit Antwerpen, zoals ze zichzelf noemen, kondigden eind vorig jaar aan dat hun eerste ep er dit voorjaar aan komt. Hopelijk wordt door de coronacrisis de release niet uitgesteld, want wij kijken er naar uit! Rock on!

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “I Wanna Be a Girl"

Begin 2019 mochten we de debuutsingle van Meltheads in première loslaten op de wereld. Twee jaar later is het duidelijk dat de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FuckFuckFuck - "Anal"

Alle remmen los. Zo omschrijven we de verse FuckFuckFuck misschien nog best. Deze Nederlanders brengen garagepunk met een streep rock-’n-roll dat vraagt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skegss - "Valhalla"

Skegss zegent ons opnieuw met verse muziek, deze keer met een Scandinavische titel. De single “Valhalla” is de vierde in een reeks…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.