Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads – “Sweet Monica”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een nieuwe single van Meltheads, dat wil zeggen niet langer dan twee minuten scheuren. Begin februari speelde het viertal hun laatste show met hun drummer Thibault Rottiers. Benieuwd wie in zijn voetstappen treedt en of hij een even weelderige haardos heeft dan zijn drie kompanen. De combinatie van hun retro looks en hun mix van garage en surf punk nummers, maakt dat Meltheads zich onderscheidt van de rest. Na hun zalige eerste single “Disco Of L’Amore” zijn wij dus erg benieuwd hoe “Sweet Monica” klinkt!

“Sweet Monica” begint met een catchy en leuke surf intro, gevolgd door stevige garage riffs. Met dit nummer willen de vier heren hun liefde betuigen aan een jongedame, en daar hebben ze heel wat voor over. ‘Sweet Monica, yeah you do like to drink. Well I’ve got two bottles of wine and you can throw up in my kitchen sink.’ Easy as that. Tussen de twee strofes vinden we een heerlijke solo, waarvan de sound ons best doet denken aan de mannen van SONS. Op hun YouTube kanaal stond reeds een live versie van dit nummer, die zeker ook de moeite waard is om te checken. Kortom, een prima opvolger voor “Disco Of L’Amore”.

De vier nozems uit Antwerpen, zoals ze zichzelf noemen, kondigden eind vorig jaar aan dat hun eerste ep er dit voorjaar aan komt. Hopelijk wordt door de coronacrisis de release niet uitgesteld, want wij kijken er naar uit! Rock on!

Related posts
InstagramLiveRecensies

Meltheads @ Trix: Storm in een vat energiedrank

Meltheads volgt op dit moment het modeltraject der Vlaamse bands. Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een tweede hoogste podiumplek in Humo’s…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Meltheads - Decent Sex (★★★★): Splinterbom

Een finaleplek in De Nieuwe Lichting, een zilveren medaille bij Humo’s Rock Rally… op papier zou je Meltheads bijna een ‘net niet’-band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "No One Is Innocent"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat rockband Meltheads met “Naïef” een mooie hit scoorde. De Nederlandse tekst was atypisch voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.