Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless feat. Nathan Ball – “Synthesizer”

©CPU – Chris Stessens

Stop maar met treuren om het einde van Faithless, want de pioniers van de dancemuziek zijn weer helemaal terug. Toen Maxi Jazz, Sister Bliss en Rolo in 2011 het einde van hun muzikale project aankondigden, kwam er meteen ook het einde aan een tijdperk. In 2015 vierde Faithless dan hun twintigjarig bestaan en sindsdien kwam er nog sporadisch eens een showtje. Nieuwe muziek kwam er echter niet meer van, tot nu. Een goeie tien jaar na hun laatste album The Dance zijn de Britten helemaal terug, hetzij zonder hun frontman Maxi Jazz.

Enkele maanden geleden kwam de band geheel onverwacht naar buiten met “Let the Music Decide“, maar zo plots als dat nummer verscheen, zo snel verdween het weer van het web. Daarna volgde er met “This Feeling” nog een leuk nummertje, wat de geruchtenmolen alvast een beetje sneller deed draaien. Afgelopen week werd via social media dan bevestigd wat iedereen eigenlijk al wist: dit najaar verschijnt er eindelijk een nieuw album. Dat viert Faithless vandaag met de nieuwste single “Synthesizer”.

Op het nummer staat uiteraard de synthesizer centraal, al zijn het eerst de mysterieuze beats die in het oor springen. De Britse Nathan Ball mag dit keer de zang voor zich nemen. Hij vertelt op een donkere manier over zijn liefde voor het instrument. Geleidelijk aan komt die synthesizer dan ook effectief in het nummer. Met dromerige, duizelingwekkende geluidjes worden we naar een hoger niveau getild. Een lekker baslijntje trekt je naar de dansvloer, terwijl er af en toe een vrouwelijke stem doorkomt. Faithless toont met dit nummer opnieuw aan dat ze niet in het verleden zijn blijven hangen, maar ook vandaag nog degelijke dansmuziek kunnen maken. Als alles terug bij het oude is, zouden we ook niet verbaasd zijn als “Synthesizer” in donkere clubs wordt gedraaid.

Op 23 oktober verschijnt All Blessed, het eerste nieuwe album van Faithless sinds 2010. De albumcover en tracklist vind je onderaan het artikel. Eerste single “Let the Music Decide” zal dus ook niet meer op het album terug te vinden zijn.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Albumcover:

Tracklist:

 1. Poetry (feat. Suli Breaks)
 2. Gains (feat. Suli Breaks)
 3. I Need Someone (feat. Nathan Ball & Caleb Femi)
 4. Remember (feat. Suli Breaks & LSK)
 5. Synthesizer (feat. Nathan Ball)
 6. My Town (feat. Gaika)
 7. What Shall I Do?
 8. Friendship
 9. Walk in My Shoes
 10. All Blessed
 11. Innadadance (feat. Suli Breaks & Jazzie B)
 12. Take Your Time (feat. Damien Jurado & Suli Breaks)

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Faithless - All Blessed (★★★): Nog niet over de houdbaarheidsdatum heen

Faithless is zo’n band die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Al sinds 1995 heeft de formatie zich opgewerkt tot pioniers binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless feat. Suli Breaks & Nathan Ball - "This Feeling"

We kunnen er niet onderuit, Faithless mag zich dankzij de afgelopen 25 jaar een levende legende noemen. Toch besloot de band rond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless - "Let the Music Decide"

Ja! Je leest het goed! Er is nieuwe muziek van Faithless. Voor het eerst sinds de band het in 2011 voor bekeken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.