Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless feat. Suli Breaks & Nathan Ball – “This Feeling”

© CPU – Chris Stessens

We kunnen er niet onderuit, Faithless mag zich dankzij de afgelopen 25 jaar een levende legende noemen. Toch besloot de band rond Maxi Jazz, Rollo en Sister Bliss al bijna tien jaar geleden dat het welletjes was geweest. Gelukkig leefde hun herinnering voort in de fantastische nummers die ze maakten. “God is a DJ“, “We Come 1‘, “Insomnia“… ze staan stuk voor stuk in ieders geheugen gegrift. Toch ging dat pensioen Faithless niet zo goed af, want in 2015 kwam er een twintigjarig jubileum van de band. Sindsdien gaven ze sporadisch nog wat shows, hetzij als dj-set, hetzij als full band. Nu, bijna een kwart eeuw na de oprichting van de band, komt er toch nog een zevende album aan. Dat werd enkele weken geleden al ingeluid door het verfrissende “Let the Music Decide“, dat op mysterieuze wijze van het web verdween.

Na George the Poet op hun vorige single, doet Faithless het nu met twee andere poëten: Suli Breaks en Nathan Ball. De verfrissende lijn, die wordt gewoon doorgetrokken. Met een zomers beatje wordt de toon meteen gezet, maar als die lichte synthsample erbij komt, is het hek helemaal van de dam. Af en toe krijgen we een paar flarden van trompetten te horen als kers op de taart. Over die catchy muziek horen we afwisselende de dromerige stemmen van Suli en Nathan. Zij zijn de zachte toevoegingen aan een strak, zwoel nummertje. Het klinkt misschien niet zo vernieuwend als “Let the Music Decide”, maar het wordt wel duidelijk welke sound Faithless wil neerzetten met hun nieuwe nummers. Het nieuwe hoofdstuk klinkt fris, fruitig en zomers. Voeg daar een tikkeltje nostalgie aan toe en de band is weer helemaal mee me z’n tijd.

Dit is al het tweede nummer op rij zonder Maxi Jazz. De fans maken zich zorgen, maar vanuit Faithless zelf blijft het op dat vlak stil.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Faithless - All Blessed (★★★): Nog niet over de houdbaarheidsdatum heen

Faithless is zo’n band die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Al sinds 1995 heeft de formatie zich opgewerkt tot pioniers binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless feat. Nathan Ball - "Synthesizer"

Stop maar met treuren om het einde van Faithless, want de pioniers van de dancemuziek zijn weer helemaal terug. Toen Maxi Jazz,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless - "Let the Music Decide"

Ja! Je leest het goed! Er is nieuwe muziek van Faithless. Voor het eerst sinds de band het in 2011 voor bekeken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.