Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Faithless – “Let the Music Decide”

© CPU – Chris Stessens

Ja! Je leest het goed! Er is nieuwe muziek van Faithless. Voor het eerst sinds de band het in 2011 voor bekeken hield, komen Maxi Jazz, Sister Bliss en Rollo plots met een nieuw nummer op de proppen. In 2015 was er wel nog even een opflakkering in het kader van het twintigjarig bestaan van Faithless en het daarbij horende Faithless 2.0 album vol greatest hits en remixes. Hits heeft het duo in elk geval op overschot. Denk bijvoorbeeld maar aan het onsterfelijke “Insomnia“, “We Come 1” of het iconische “God is a DJ“. Doordat die nummers al een bepaalde bekendheid hebben bereikt, worden ze de laatste tijd steeds meer bestempeld als foute muziek. Het doet in enkel geval niet af aan de status die de Britten doorheen de jaren hebben vergaard.

“Let the Music Decide” is dus de eerste nieuwe muziek van Faithless in bijna tien jaar, maar het bouwen van een feestje is het duo niet verleerd. De band is meegegroeid met haar tijd en zou zomaar eens een zomerhitje te pakken kunnen hebben; al is het maar voor in één of andere strandbar. Al vanaf de eerste seconde pompen de beats en bassen in onze oren, terwijl George the Poet zijn droge, intrigerende zelf is. Geen drops of hoogtepunten op de nieuwste worp van Faithless, maar gewoon drie minuten lang losgaan. Muzikaal loopt alles lekker in elkaar over, terwijl we bijna verdrinken in de stemsamples. Misschien zit er niet al te veel variatie in “Let the Music Decide”, maar een zomerhit heeft dat uiteindelijk niet nodig. Of dit het begin is van een nieuw tijdperk voor het duo valt nog af te wachten. Wij zijn in elk geval blij dat ze nog altijd leuke muziek weten te maken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 juni 2020

About Author

Lucas Palmans


4 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single Faithless – “Let the Music Decide””

  1. Paul schreef:

    Dit lijkt mij geen Maxi Jazz die de vocalen doet; maar wie dan wel?

  2. Christiaan schreef:

    Dat is Maxi niet die zingt maar George the Poet

  3. Wilco Polinder schreef:

    Misschien moet de schrijver van dit stuk even zijn huiswerk beter doen. Faithless is namelijk alles behalve een duo! Want naast Maxi Jazz en Sister Bliss is ook Rollo Armstrong een belangrijk lid van deze band. En in 2015 bestond Faithless niet 15 jaar, maar 20 jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief