Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless – “Let the Music Decide”

© CPU – Chris Stessens

Ja! Je leest het goed! Er is nieuwe muziek van Faithless. Voor het eerst sinds de band het in 2011 voor bekeken hield, komen Maxi Jazz, Sister Bliss en Rollo plots met een nieuw nummer op de proppen. In 2015 was er wel nog even een opflakkering in het kader van het twintigjarig bestaan van Faithless en het daarbij horende Faithless 2.0 album vol greatest hits en remixes. Hits heeft het duo in elk geval op overschot. Denk bijvoorbeeld maar aan het onsterfelijke “Insomnia“, “We Come 1” of het iconische “God is a DJ“. Doordat die nummers al een bepaalde bekendheid hebben bereikt, worden ze de laatste tijd steeds meer bestempeld als foute muziek. Het doet in enkel geval niet af aan de status die de Britten doorheen de jaren hebben vergaard.

“Let the Music Decide” is dus de eerste nieuwe muziek van Faithless in bijna tien jaar, maar het bouwen van een feestje is het duo niet verleerd. De band is meegegroeid met haar tijd en zou zomaar eens een zomerhitje te pakken kunnen hebben; al is het maar voor in één of andere strandbar. Al vanaf de eerste seconde pompen de beats en bassen in onze oren, terwijl George the Poet zijn droge, intrigerende zelf is. Geen drops of hoogtepunten op de nieuwste worp van Faithless, maar gewoon drie minuten lang losgaan. Muzikaal loopt alles lekker in elkaar over, terwijl we bijna verdrinken in de stemsamples. Misschien zit er niet al te veel variatie in “Let the Music Decide”, maar een zomerhit heeft dat uiteindelijk niet nodig. Of dit het begin is van een nieuw tijdperk voor het duo valt nog af te wachten. Wij zijn in elk geval blij dat ze nog altijd leuke muziek weten te maken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Faithless - All Blessed (★★★): Nog niet over de houdbaarheidsdatum heen

Faithless is zo’n band die eigenlijk geen introductie meer nodig heeft. Al sinds 1995 heeft de formatie zich opgewerkt tot pioniers binnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless feat. Nathan Ball - "Synthesizer"

Stop maar met treuren om het einde van Faithless, want de pioniers van de dancemuziek zijn weer helemaal terug. Toen Maxi Jazz,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Faithless feat. Suli Breaks & Nathan Ball - "This Feeling"

We kunnen er niet onderuit, Faithless mag zich dankzij de afgelopen 25 jaar een levende legende noemen. Toch besloot de band rond…

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.