Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Public Body – “Ask Me Later”

Als een wervelwind stormen ze door de boxen met hun aanstekelijke punkmuziek; de Britten van Public Body weten als één van de beste in hun vak hoe het moet en kreeg van ons sowieso een dikke tien als we de prof waren die hun muziekexamen moest verbeteren. Dat komt niet alleen door hun muziek, maar ook door hun reputatie als muziekgroep. Zo zit onder andere niemand minder dan Theo Verney als gitarist en producer in de band en kan je ze misschien wel kennen van hun Winterslaapsessie waar ze een bijzonder goede indruk achterlieten. Hun grootse postpunk werd toen in goede banen geleid door een diashow van onze prachtige Rode Duivels, een Belgisch biertje waarvan er werd gedronken en een mooie Brusselse wafel die in beeld lag te blinken. Een stelletje plezante Britten dus, die sindsdien heel hard aan nieuwe muziek hebben gewerkt, want zo is er plots een verse single na de alom geprezen nummers “Naughty On My Bike” en “Presenteeism”.

Als we de eerdere nummers van de band even onder de loep nemen, komen we er al snel achter dat de Britten ook voor de nieuwste telg in de rij, “Ask Me Later”, dezelfde ingrediënten gebruiken. Ze gaan dan ook opnieuw de strijd aan met de minder leuke dingen van het moderne leven. Zo krijgen we na hun nummer over de ergernissen van het openbaar vervoer, nu een single over de brutale beoordelingen van de etiquette op de werkvloer. Een best serieus onderwerp dat goed aangehaald en gepresenteerd wordt door de snedige, piekerige postpunk van het Engels viertal. Niet alleen de subtiele humoristische songtekst is dus goed, ook de gegrilde gitaarlijnen, die geweldig gepaard gaan met de stormram van de percussie, zitten volledig gepast in het nummer. Alles komt direct en genuanceerd over en ook de verschillende uithalen helpen daar aan mee.

Public Body bestaat misschien nog maar een kleine achttien maanden, toch krijgt de band het weeral voor elkaar om een geweldig nummer neer te zetten dat van ons heel wat aandacht mag verdienen. We hopen dan ook dat de Britten wat naamsbekendheid gaan kweken, want het is heel spijtig dat zo’n muziek bij verschillende liefhebbers niet tot de oren komt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Body – “Break From Life”

Het is geen publiek geheim dat Public Body bij ons een streepje voor heeft. De band heeft dat vooral aan zichzelf te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.