Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Body – “Break From Life”

© Chiara Gambuto

Het is geen publiek geheim dat Public Body bij ons een streepje voor heeft. De band heeft dat vooral aan zichzelf te danken doordat ze enkel maar sterke songs uitbrengen. Daar komt volgend jaar zelfs een debuutplaat bij en met “Break From Life” horen we daaruit de eerste single. Zoals gewoonlijk is ook deze een sterke en urgente song waarbij aan energie geen gebrek is.

Die energie kruipt er van bij de eerste noot van de song helemaal in met een pulserende drum en een gitaar die bepaalde elektronische sounds naar voren laat komen. Al snel komt het refrein in het geheel en dat blijft heel erg makkelijk hangen, wat een talent is die Public Body altijd al heeft beheerst. Inhoudelijk gaat het lied over niets doen terwijl de tijd passeert, iets wat iedereen wel herkent. Maar als je “Break From Life” opzet, dan zal je toch vooral heel snel bewegen met je lichaam en de nood voelen een moshpit open te trekken. Conclusie: Public Body heeft weer een sterke single afgeleverd. Ook leuk is dat je als b-kantje een instrumentale, experimentele en elektronische versie van de single, die overigens als basis diende, hoort.

Public Body is binnen twee weken te zien op Left of the Dial in Rotterdam. De band is daar op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober te bewonderen.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3699 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2023

De eindejaarslijstjes vliegen je tegenwoordig weer om de oren, dus je zal ongetwijfeld gemerkt hebben dat niet elke plaat de aandacht krijgt…
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Public Body – “Reset My Password”

Public Body is een band die eigenlijk alleen maar goeie nummers uitbrengt die te veel onder de radar blijven. Met Theo Verney…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.