Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely the Brave – “Open Door”

Twee singles had het vernieuwde Lonely the Brave al met ons gedeeld, en daarin werd duidelijk dat het geluid van de band toch grondig veranderd is. Zanger en ruggengraat van de band, David Jakes, deed in 2018 een stap opzij wegens een tegenwerkende mentale gezondheid. Jack Bennett, solo bekend als Grumble Bee, nam zijn plaats in en doet dat op zich niet slecht. “Bound” balanceerde tussen uithalen en ingetogenheid; dat evenwicht was iets minder subtiel op tweede single “Distant Light”. Het was dus even wennen aan het nieuwe, verruimde geluid.

Lonely the Brave klinkt op die manier namelijk heel wat minder direct, wat ietwat te veel vreet aan de geloofwaardigheid van de songs. Ook “Open Door” heeft het wat moeilijker ons bij ons nekvel te grijpen dan songs door de originele bezetting. Muzikaal gaat deze derde single wat ons betreft wat de voorspelbare kant op, en ook de dramatische songteksten zijn te weinig concreet om danig te beroeren. Het is wachten op de huilende gitaarpartij om het sterkste stuk van het nummer waar te nemen, maar alvorens we daaraan toe zijn, zijn we al een beetje te veel verdronken in oppervlakkigheid.

Lonely the Brave brengt met The Hope List zijn derde album uit, en dat op 22 januari 2021.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Asher Ossn - "Bound"

Het lijkt de laatste tijd te wemelen van nieuwkomers op onze berenradar. Een van hen is Asher Ossn, een Londense singer-songwriter die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet - "Bound" (feat. Blood Orange)

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: Wet gaat een nieuw album uitbrengen. Hun laatste langspeler is alweer van 2018 geleden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave - "Bright Eyes"

Dat Lonely The Brave sinds enkele maanden een nieuwe zanger heeft, hoeven we wellicht maar weinig fans te vertellen. Dat de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.