Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave – “Distant Light”

De Britse post-hardcoreband Lonely The Brave werkt nu al een tijdje aan een comeback sinds het vertrek van zanger David Jakes in 2018. In april van dit jaar verbrak de band de radiostilte met de bombastische single “Bound”. Hier hoorden we de nieuwe zanger Jack Bennett voor het eerst samen met de band. Het dynamische en dramatische geluid dat de groep op eerdere releases naar voren bracht, was terug te vinden in “Bound”. Al klonk het geheel iets meer gepolijst.

Met “Distant Light” borduurt de band verder op hun melancholische stadionrock. Het vette drumgeluid en de hoopvolle gitaarmelodieën verraden dit zodra het nummer inzet. Zanger Jack Bennet doet daar nog een schepje bovenop met zijn zwaarmoedige tekst. ‘I needed help, I needed hell’, zingt hij terwijl het nummer opbouwt naar het refrein. Dit refrein blaast je echter niet volledig omver, iets waar de band normaal zo goed in is. Het blijkt toch echt dat de afwezigheid van David Jakes een groot gemis is voor de band. De vocalen springen er namelijk niet bepaald uit. Dit geldt eigenlijk ook voor de rest van het nummer, waar het aan echte verrassingen ontbreekt. Jack Bennet is geen verkeerde zanger, maar het is de vraag of hij eigenzinnig genoeg is voor de Lonely The Brave. De tijd zal het leren.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hail The Sun - "Parasitic Cleanse"

Hail The Sun is een Amerikaanse post-hardcore band die ook elementen uit math rock, screamo en progressive rock vertoont. Na de release…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave - "Bright Eyes"

Dat Lonely The Brave sinds enkele maanden een nieuwe zanger heeft, hoeven we wellicht maar weinig fans te vertellen. Dat de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.