Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave – “Distant Light”

De Britse post-hardcoreband Lonely The Brave werkt nu al een tijdje aan een comeback sinds het vertrek van zanger David Jakes in 2018. In april van dit jaar verbrak de band de radiostilte met de bombastische single “Bound”. Hier hoorden we de nieuwe zanger Jack Bennett voor het eerst samen met de band. Het dynamische en dramatische geluid dat de groep op eerdere releases naar voren bracht, was terug te vinden in “Bound”. Al klonk het geheel iets meer gepolijst.

Met “Distant Light” borduurt de band verder op hun melancholische stadionrock. Het vette drumgeluid en de hoopvolle gitaarmelodieën verraden dit zodra het nummer inzet. Zanger Jack Bennet doet daar nog een schepje bovenop met zijn zwaarmoedige tekst. ‘I needed help, I needed hell’, zingt hij terwijl het nummer opbouwt naar het refrein. Dit refrein blaast je echter niet volledig omver, iets waar de band normaal zo goed in is. Het blijkt toch echt dat de afwezigheid van David Jakes een groot gemis is voor de band. De vocalen springen er namelijk niet bepaald uit. Dit geldt eigenlijk ook voor de rest van het nummer, waar het aan echte verrassingen ontbreekt. Jack Bennet is geen verkeerde zanger, maar het is de vraag of hij eigenzinnig genoeg is voor de Lonely The Brave. De tijd zal het leren.

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEN Mode - "These Wires"

Nee, KEN Mode is geen uitsmijter uit de Barbie-film, maar een snoeiharde noiseband uit Canada. De bandnaam verwijst naar ‘Kill everyone now…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.