Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave – “Bound”

Soms zijn er zo van die meesterwerken die België volledig ontgaan. Neem nu het debuut van Lonely The Brave, The Day’s War (2015); een plaat waarin de dramatische kraan met meesterlijke timing open- en dichtgedraaid wordt en waarop zanger David Jakes een glansrol vertolkt. Jakes lijdt echter al van in den beginne aan extreme plankenkoorts en een tegenwerkende mentale gezondheid, en besloot in 2018 de band te verlaten. Met “Bound” horen we voor het eerst Jack Bennett, de nieuwe zanger die het viertal vervoegt. Big shoes to fill, als je het ons vraagt.

Al snel is echter duidelijk dat Lonely The Brave muzikaal zeer weinig aan z’n stadionrocksound heeft veranderd. “Bound” is een herkenbaar dramatisch nummer geworden, dat klein begint en openbarst tijdens het refrein, zowel tekstueel als muzikaal. De postrockgitaren en Bennetts stem vullen elkaar wonderwel aan, zonder dat die tweede alle aandacht naar zich toe trekt. “Bound” heeft iets wat de beste nummers van 30 Seconds To Mars ook hebben, maar dan zonder de opdringerige uithalen waar Jared Leto zijn handelsmerk van heeft gemaakt. Lonely The Brave boet wellicht wat in aan uniciteit, maar kan met het nodige leergeld opnieuw heel ver komen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar het vervolg op dit puike eerste nummer.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1 april 2020

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Lonely The Brave – “Bound””

  1. Sander schreef:

    Ik kan het hier wel zeggen, ga niet lopen zeuren op hun FB-pagina,moet het toch even kwijt;) : ik ben volgens mij de enige met deze mening, maar Dave was niet alleen de stem, maar vooral de ziel van de band en dat is te horen als je Bound luistert. Bij mij geen kippenvel helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief