Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave – “Bound”

Soms zijn er zo van die meesterwerken die België volledig ontgaan. Neem nu het debuut van Lonely The Brave, The Day’s War (2015); een plaat waarin de dramatische kraan met meesterlijke timing open- en dichtgedraaid wordt en waarop zanger David Jakes een glansrol vertolkt. Jakes lijdt echter al van in den beginne aan extreme plankenkoorts en een tegenwerkende mentale gezondheid, en besloot in 2018 de band te verlaten. Met “Bound” horen we voor het eerst Jack Bennett, de nieuwe zanger die het viertal vervoegt. Big shoes to fill, als je het ons vraagt.

Al snel is echter duidelijk dat Lonely The Brave muzikaal zeer weinig aan z’n stadionrocksound heeft veranderd. “Bound” is een herkenbaar dramatisch nummer geworden, dat klein begint en openbarst tijdens het refrein, zowel tekstueel als muzikaal. De postrockgitaren en Bennetts stem vullen elkaar wonderwel aan, zonder dat die tweede alle aandacht naar zich toe trekt. “Bound” heeft iets wat de beste nummers van 30 Seconds To Mars ook hebben, maar dan zonder de opdringerige uithalen waar Jared Leto zijn handelsmerk van heeft gemaakt. Lonely The Brave boet wellicht wat in aan uniciteit, maar kan met het nodige leergeld opnieuw heel ver komen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar het vervolg op dit puike eerste nummer.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Asher Ossn - "Bound"

Het lijkt de laatste tijd te wemelen van nieuwkomers op onze berenradar. Een van hen is Asher Ossn, een Londense singer-songwriter die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wet - "Bound" (feat. Blood Orange)

Het duurde even, maar eindelijk is het zover: Wet gaat een nieuw album uitbrengen. Hun laatste langspeler is alweer van 2018 geleden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonely The Brave - "Bright Eyes"

Dat Lonely The Brave sinds enkele maanden een nieuwe zanger heeft, hoeven we wellicht maar weinig fans te vertellen. Dat de band…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.