Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Disclosure – “Birthday” (feat. Kehlani & Syd)

Ze leken even van de aardbol te zijn verdwenen, maar sinds begin dit jaar zijn de broertjes van Disclosure weer boven water komen drijven. Na een ep’tje waarop Guy en Howard hun liefde voor exotische muziek uitdrukten, werd het even later alweer tijd voor een volwaardig album. Dat werd er naar goede gewoonte eentje met een redelijk indrukwekkend lijstje aan samenwerkingen. Onder andere slowthai, Aminé en Fatoumata Diawara zorgden al voor voorsmaakjes, maar als we echt heel eerlijk moeten zijn, kon geen enkele single ons helemaal overtuigen. Vandaag kregen de Amerikaanse r&b-zangeres Kehlani en de Australiër Syd de kans om het niveau omhoog te tillen, maar ook dit keer blijven we een beetje op onze honger zitten.

We zullen er geen doekjes om winden: op “Birthday” gebeurt er niet bijzonder veel. Het is een lichte beat op de achtergrond en vooral een dromerige synthsample die het nummer moeten dragen. Jammer dat die gedurende een kleine vier minuten nooit anders klinkt. Aan Kehlani dan om de single een beetje op te krikken, maar ook zij kan er niet al te veel meer aan veranderen. De zangeres klinkt redelijk futloos, waardoor we in een chille vibe indommelen. Disclosure probeert door deze samenwerking een r&b-wending te geven aan ENERGY, maar ironisch genoeg is het die energie die we hier zo hard missen. Gek genoeg klinkt de VIP remix – die als b-kantje dient – stukken beter. Plots is daar het tempo, de energie en ook Kehlani geeft een heel andere indruk. Een verjaardag met twee gezichten dus… Benieuwd wat we van de plaat in z’n geheel mogen verwachten.

Vanaf vrijdag ligt ENERGY in de winkel. Disclosure slaat ons land over op hun tour begin volgend jaar, waardoor de kans op een festivalshow stijgt. Wie de broertjes toch al in het voorjaar aan het werk wil zien, zal naar Frankrijk of Duitsland moeten trekken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

675 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Syd - "Missing Out"

Syd leerden we in 2008 kennen als lid van het gestoorde hiphop collectief Odd Future, waar onder andere ook Tyler, the Creator,…
AlbumsRecensies

Ty Dolla $ign - Featuring Ty Dolla $ign (★★½): Goed, maar te veel

De Amerikaanse zanger, songwriter en producer Tyrone Griffin Jr., beter bekend als Ty Dolla $ign, leeft van singles en features. Hoewel hij…
AlbumsRecensies

Disclosure - ENERGY (★★★): Net iets te weinig energie

  De broertjes Lawrence waren aan het begin van vorig decennium niet weg te denken uit de hitlijsten, waarbij ze housemuziek verzoenden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.